Τη στέρηση μισθού για έξι μήνες και το πάγωμα της εργασιακής εξέλιξης για δύο χρόνια προβλέπουν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη, από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Δημόσιας Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή έρχεται περίπου δυόμισι χρόνια μετά τον θάνατο της τετράχρονης Μελίνας, η οποία έχασε τη ζωή της εξαιτίας επιπλοκών έπειτα από επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Στην απολογία της, στα τέλη Απριλίου, η εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη φέρεται να επανέλαβε την πάγια θέση της, ότι δηλαδή προχώρησε σε όλες τις ενέργειες που θεωρούσε επιστημονικά ενδεδειγμένες λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενα πορίσματα οι συντάκτες καταλογίζουν στη Νεκταρία Πολάκη «βαριά ιατρική αμέλεια», εντούτοις το Πειθαρχικό Συμβούλιο στην απόφασή του μειώνει την… ποινή σε «ιατρική αμέλεια» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο άδικος θάνατος της μικρής Μελίνας έφερε στην επιφάνεια και το βεβαρημένο πειθαρχικό ιστορικό της Νεκταρίας Πολάκη. Το 2015 είχε διαπράξει –κατά ομολογία της –υπεξαίρεση οπιοειδών σκευασμάτων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).