Βόμβα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έριξε ο Μισέλ Πλατινί. Ο πρώην πρόεδρος της UEFA αποκάλυψε πως η κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 ήταν σχεδιασμένη έτσι ώστε να μην βρεθούν Γαλλία και Βραζιλία αντιμέτωπες πριν τον τελικό.

Μιλώντας στο «France Bleu Sport» είπε: «Όταν φτιάχναμε το καλεντάρι της διοργάνωσης κάναμε ένα τρικ» και συνέχισε: «Το να αγωνιστούν η Γαλλία με τη Βραζιλία στον τελικό ήταν το όνειρο όλων. Προετοιμαζόμασταν επί έξι χρόνια για το Παγκόσμια Κύπελλο. Πως να μην κάναμε μία σκανδαλιά; Πιστεύετε ότι οι άλλοι δεν έχουν κάνει;».

Στην κλήρωση των ομίλων που πραγματοποιήθηκε, η Βραζιλία κληρώθηκε στον 1ο όμιλο με Νορβηγία, Μαρόκο και Σκωτία ενώ η διοργανώτρια Γαλλία ήταν στον 3ο όμιλο μαζί με Δανία, Νότια Αφρική και Σαουδική Αραβία. Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες καταλάμβαναν την πρώτη θέση στους ομίλους τους (το οποίο και έκαναν), θα απέφευγαν στις κληρώσεις η μια την άλλη μέχρι τον τελικό.

Η συνέχεια είναι γνωστή, με τις δύο ομάδες να φτάνουν στον μεγάλο τελικό και την Γαλλία του Ζιντάν να διαλύει τους Βραζιλιάνους με 3-0.