Η σήμανση ελαστικών ΕΕ παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τα ελαστικά, και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πρόσφυση σε βρεγμένο δρόμο, την αποδοτικότητα καυσίμου και τον θόρυβο.

Αποδοτικότητα καυσίμου: Τα ελαστικά είναι υπεύθυνα για έως και το 20% της κατανάλωσης καυσίμου του οχήματός. Έτσι, ένα ελαστικό με υψηλό δείκτη αποδοτικότητας καυσίμου, καλύπτει μεγαλύτερη απόσταση με κάθε ρεζερβουάρ και μειώνει τις εκπομπές CO2. Η αποδοτικότητα καυσίμου ταξινομείται από το A έως το G σε μια κλίμακα με χρωματική κωδικοποίηση. Για παράδειγμα ένα ελαστικό με δείκτη A (πράσινο) έχει τον υψηλότερο δείκτη αποδοτικότητας καυσίμου σε σχέση με το G (κόκκινο) που έχει τον χαμηλότερο δείκτη αποδοτικότητας καυσίμου

Η διαφορά μεταξύ του δείκτη A και του δείκτη G μπορεί να σημαίνει μια μείωση στην κατανάλωση καυσίμου έως και 7,5%.

Κράτημα στο βρεγμένο: Τα ελαστικά με υψηλό δείκτη κρατήματος στο βρεγμένο ακινητοποιούν το όχημα πιο σύντομα στους βρεγμένους δρόμους όταν εφαρμόζεται η πλήρης ισχύς των φρένων. «Κράτημα στο βρεγμένο» είναι η ικανότητα πρόσφυσης του ελαστικού στον δρόμο σε υγρές συνθήκες.

 Οι κατηγοριοποιήσεις ΕΕ εστιάζουν σε μία μόνο πτυχή του κρατήματος σε βρεγμένο – στην επίδοση φρεναρίσματος σε βρεγμένο δρόμο του ελαστικού. Το κράτημα στο βρεγμένο ταξινομείται από A έως F: To ελαστικό με Α είναι η καλύτερη βαθμολογία σε σχέση με το Ε που είναι η πιο χαμηλή.

Δείκτης θορύβου: Ο δείκτης της ΕΕ μετρά τις εκπομπές εξωτερικού θορύβου του ελαστικού σε ντεσιμπέλ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από