Η σήμανση ελαστικών ΕΕ παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τα ελαστικά, και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πρόσφυση σε βρεγμένο δρόμο, την αποδοτικότητα καυσίμου και τον θόρυβο.

Αποδοτικότητα καυσίμου: Τα ελαστικά είναι υπεύθυνα για έως και το 20% της κατανάλωσης καυσίμου του οχήματός. Έτσι, ένα ελαστικό με υψηλό δείκτη αποδοτικότητας καυσίμου, καλύπτει μεγαλύτερη απόσταση με κάθε ρεζερβουάρ και μειώνει τις εκπομπές CO2. Η αποδοτικότητα καυσίμου ταξινομείται από το A έως το G σε μια κλίμακα με χρωματική κωδικοποίηση. Για παράδειγμα ένα ελαστικό με δείκτη A (πράσινο) έχει τον υψηλότερο δείκτη αποδοτικότητας καυσίμου σε σχέση με το G (κόκκινο) που έχει τον χαμηλότερο δείκτη αποδοτικότητας καυσίμου

Η διαφορά μεταξύ του δείκτη A και του δείκτη G μπορεί να σημαίνει μια μείωση στην κατανάλωση καυσίμου έως και 7,5%.

Κράτημα στο βρεγμένο: Τα ελαστικά με υψηλό δείκτη κρατήματος στο βρεγμένο ακινητοποιούν το όχημα πιο σύντομα στους βρεγμένους δρόμους όταν εφαρμόζεται η πλήρης ισχύς των φρένων. «Κράτημα στο βρεγμένο» είναι η ικανότητα πρόσφυσης του ελαστικού στον δρόμο σε υγρές συνθήκες.

Οι κατηγοριοποιήσεις ΕΕ εστιάζουν σε μία μόνο πτυχή του κρατήματος σε βρεγμένο – στην επίδοση φρεναρίσματος σε βρεγμένο δρόμο του ελαστικού. Το κράτημα στο βρεγμένο ταξινομείται από A έως F: To ελαστικό με Α είναι η καλύτερη βαθμολογία σε σχέση με το Ε που είναι η πιο χαμηλή.

Δείκτης θορύβου: Ο δείκτης της ΕΕ μετρά τις εκπομπές εξωτερικού θορύβου του ελαστικού σε ντεσιμπέλ.