Ο Αντουάν Γκριεζμάν αισθανόταν ότι αγωνιζόταν στο σπίτι του. Ο γάλλος επιθετικός γεννήθηκε στο Μακόν, μία πόλη 60 χλμ. μακριά από τη Λυών και χθες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ατλέτικο Μαδρίτης (δύο γκολ) στο 3-0 επί της Μαρσέιγ στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Ενας τελικός με ελληνική παρουσία, καθώς ο Κώστας Μήτρογλου πάτησε στο χορτάρι στο 74′ και επτά λεπτά αργότερα, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, στάθηκε άτυχος καθώς την έστειλε με κεφαλιά στο δοκάρι του Ομπλακ. Θυμίζουμε ότι ο διεθνής επιθετικός δεν είχε αγωνιστεί στα τελευταία τρία ματς της Μαρσέιγ λόγω τραυματισμού, αλλά προπονήθηκε κανονικά προχθές και ο Ρούντι Γκαρσία τον συμπεριέλαβε στην αποστολή.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κατέκτησε για τρίτη φορά το τρόπαιο (είχαν προηγηθεί οι τίτλοι το 2010 και το 2012). Ο Σιμεόνε δεν ήταν στον πάγκο αλλά στην εξέδρα λόγω τιμωρίας, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να χαρεί με την ψυχή του την επιτυχία της Ατλέτικο, η οποία έγινε η πρώτη νικήτρια ομάδα στη διοργάνωση χωρίς ήττα.

Ο Γκριεζμάν έδρασε σε κρίσιμα σημεία. Πρώτα στο 21′ από λάθος του Αγκισά και στη συνέχεια στο 49′ για το 2-0. Η Μαρσέιγ είχε ενθουσιασμό στο πρώτο 20λεπτο, έχασε ένα τετ α τετ με τον Ζερμέν, ωστόσο από τη στιγμή που δέχθηκε το γκολ η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Δεν ήταν μόνο το γκολ και ο τρόπος που το δέχθηκε, αλλά δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και ο τραυματισμός του καλύτερου παίκτη της, του Ντιμίτρι Παγέ, ο οποίος αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια, και από τους πρώτους που έσπευσαν να τον παρηγορήσουν ήταν ο συμπαίκτης του στην Εθνική Γαλλίας, Αντουάν Γκριεζμάν.

Μετρ στη διαχείριση

Ετσι, η Ατλέτικο, που είναι μία ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται το αποτέλεσμα, έφερε το ματς στα μέτρα της και απειλήθηκε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, πριν ο Γκάμπι σκοράρει για το 3-0 (89′).

Ο αρχηγός της Ατλέτικο σκόραρε για πρώτη φορά (σε όλες τις διοργανώσεις) από τον Αύγουστο του 2015. Παράλληλα, στα 34 χρόνια του, έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που σημειώνει γκολ σε τελικό Γιουρόπα Λιγκ. Ηταν όμως και μία σπουδαία βραδιά για τον Φερνάντο Τόρες που αποχωρεί από τα γήπεδα και σήκωσε μαζί με τον Γκάμπι το τρόπαιο.