Οι αποχαιρετισμοί είναι δίχως αμφιβολία μια δύσκολη διαδικασία. Ειδικά αν πρόκειται για μια δυνατή σχέση που έχει αντέξει σε προβλήματα και κακουχίες. Οπως δηλαδή η σχέση του Μαρίνου Ουζουνίδη με τον Παναθηναϊκό, η οποία ήταν ξεχωριστή. Ο έλληνας τεχνικός αποχαιρέτησε χθες το Τριφύλλι και είχε πολλούς λόγους να αισθάνεται δικαιωμένος για τις επιλογές που έκανε τη φετινή σεζόν. Πάνω απ’ όλα όμως μπορεί να πει ότι λειτούργησε συναισθηματικά, καθώς προτίμησε να μείνει σε μια ομάδα με αμέτρητα προβλήματα. Δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο. Αντιθέτως, προχώρησε σε μια επιλογή που ήταν πολύ δύσκολη και μάλιστα σε περίοδο που κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί το παραμικρό για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Ο Ουζουνίδης αποχαιρέτησε τον Παναθηναϊκό γνωρίζοντας πως οι δικές του αποφάσεις έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αποφυγή ακόμα μεγαλύτερων προβλημάτων για το Τριφύλλι.

Είναι επίσης δεδομένο πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσφορά του έμπειρου προπονητή. Ξέρουν πολύ καλά πως υπήρξε περίοδος (αρχές Ιανουαρίου) που αν ο Ουζουνίδης αποφάσιζε να φύγει, ο Παναθηναϊκός θα είχε να αντιμετωπίσει ακόμα περισσότερα προβλήματα. Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που εκτιμούν ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ ζόρικα για τους Πράσινους αν ο 50χρονος προπονητής είχε φύγει κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός ευχαρίστησε τον Ουζουνίδη για τα όσα πρόσφερε στην ομάδα του Τριφυλλιού και ο έλληνας προπονητής καλείται να σχεδιάσει το επόμενο βήμα του. Το σίγουρο πάντως είναι ένα: ο Παναθηναϊκός τερμάτισε σε μια από τις χειρότερες θέσεις (βαθμολογικά) στην ιστορία του και κανείς δεν είχε να πει το παραμικρό για τον προπονητή του. Ακούγεται οξύμωρο αλλά είναι η πραγματικότητα. Θα μπορούσε άραγε να φανταστεί κάτι τέτοιο ένας φίλος του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι; Σίγουρα όχι. Ο Ουζουνίδης είπε λοιπόν «αντίο» στους Πράσινους και το Τριφύλλι αναζητεί τον διάδοχο του έλληνα τεχνικού. Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν και από τις διοικητικές εξελίξεις, κάτι που σημαίνει πως η υπόθεση «νέος προπονητής» μπορεί να έχει πολλά επεισόδια.