Οταν μιλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, πάντα πρέπει να δίνουμε προσοχή. Γιατί έχοντας εμπεδώσει για τα καλά ότι είναι αξιόλογος ατακαδόρος, ή επειδή έτσι του έχουν πει, επιχειρεί συνεχώς να το επιβεβαιώνει. Με συζητήσιμα αποτελέσματα. Τι είπε χθες στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ κατά την αποχαιρετιστήρια συγκέντρωση της ΑΕΚ; «Οποιον παίκτη γουστάρουμε τον φέρνουμε αύριο το πρωί, όποιον θέλουμε τον κρατάμε». Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε, αλλά το ζήτημα δεν είναι μόνον αυτό. Γιατί δεν επρόκειτο και για ευτυχή συγκυρία να υποστηρίζει κάποιος τα ανωτέρω και λίγο μετά να προκύπτει νέο διαζύγιο, αυτή τη φορά με τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Τι να πιστέψω, τώρα ; Πως η ΑΕΚ δεν ήθελε να παραμείνει στις τάξεις της ούτε ο σουηδός χαφ; Δεν το νομίζω. Αλλωστε προτάσεις του έκανε, αλλά οι τάσεις φυγής του ποδοσφαιριστή δεν εξαφανίστηκαν ποτέ.

Το ρεκόρ του 44χρονου Χαλκιά

Aκουσον άκουσον… Δύο εβδομάδες πριν από τα 44α γενέθλια του (30/5/1974) ο Κώστας Χαλκιάς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του (!) στη Φούτμπολ Λιγκ. Για να ακριβολογώ, ο πολύπειρος τερματοφύλακας –που ξεκρέμασε τα παπούτσια του για χάρη της Παναχαϊκής και του φίλου του Κώστα Κατσουράνη –αγωνίστηκε στο χθεσινό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό (1-1) σε ηλικία 43 ετών, 11 μηνών και 16 ημερών. Εμελλε μάλιστα να δεχτεί γκολ από τον 18χρονο Στέφανο Πέτρου. Αν μετράω σωστά, του ρίχνει μόνο 26 χρονάκια. Για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα αυτό δεν είναι διαφορά ηλικίας, αλλά χάσμα γενεών! Και κάτι ακόμη. Οσο καταγράφονται λεπτομερώς όλοι αγώνες της Β’ Εθνικής (σε βάθος τουλάχιστον 20ετίας δηλαδή) δεν έχει αγωνιστεί γηραιότερος ποδοσφαιριστής από τον Χαλκιά. Συμπέρασμα; Οι παρέες σπάνε τα ρεκόρ!

Ο Τζιόλης 72, όλοι οι υπόλοιποι 83

Οι 8 από τους 17 παίκτες που επιστράτευσε ο Μίχαελ Σκίμπε στο φιλικό της Εθνικής με τη Σαουδική Αραβία στη Σεβίλλη ήταν πρωτοεμφανιζόμενοι. Δεν περίμενα λοιπόν να παρακολουθήσω μία ομάδα με ομοιογένεια. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης έπαιξε για 72η φορά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ οι υπόλοιποι 16 που χρησιμοποιήθηκαν έχουν αθροιστικά 83 συμμετοχές (Ταχτσίδης 25, Μάνταλος 19, Μπακασέτας 14, Πέλκας 7, Μπάρκας 2, Γιαννιώτης 2, Κουλούρης 2 και από μία πλέον οι Γιαννούλης Δ., Ρισβάνης, Νικολάου, Ανδρούτσος, Μανιάς, Λημνιός, Λαμπρόπουλος και Γαλανόπουλος). Εχω ωστόσο μία απορία: επηρεάστηκε από την εγχώρια γκρίνια ο Σκίμπε και προχώρησε σε εκτεταμένες δοκιμές παρουσιάζοντας για πρώτη φορά την Εθνική εσωτερικού ή ήταν στα πλάνα του;

Διαζύγιο

Δύο ημέρες ασχολούμαι με το αντίο του Γιάννη Σαμαρά στην ΑΕΚ και στα τμήματα υποδομής. Ψάχνω ψάχνω, και τι ακούω λέτε; Κάθε ημέρα και κάτι διαφορετικό. Σκεφθείτε ότι χθες μου μετέφεραν πως ο Σαμαράς πήρε απόφαση να αλλάξει παραστάσεις και να μεταβεί στις ΗΠΑ! Διότι έχει πρόταση από κλαμπ του MLS. Τι να πω, όλα σύντομα θα βγουν στην επιφάνεια.

Εγχειρίδιο

Ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτά τα θέματα έχουν το ενδιαφέρον τους. Γιατί αφορούν πολύ κόσμο που ενδεχομένως σκέφτεται να ταξιδέψει μέχρι τη Ρωσία για το επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το διέπραξε, που λέτε, η ομοσπονδία της Αργεντινής, μοιράζοντας οδηγίες για φλερτ σε δημοσιογράφους και φιλάθλους ενόψει της συνάντησής τους με Ρωσίδες! Το επίμαχο κεφάλαιο στο εγχειρίδιο που περιλαμβάνει οδηγίες για το ταξίδι είχε τον τίτλο «Πώς να έχετε τύχη με Ρωσίδες» και αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «χρειάζεται αυτοπεποίθηση», «όχι κλασικές και αδιάφορες ερωτήσεις», «μην τους φέρεστε σαν αντικείμενα» και έκλεινε με την επισήμανση «να είστε επιλεκτικοί»! Τελικά, προκλήθηκε σάλος, υπήρξαν αντιδράσεις και το επίμαχο κεφάλαιο αποσύρθηκε.

Εφυγε γεμάτος συναισθήματα

Η κόρη του Νίκου Μπάρλου σε μια πολύ όμορφη στιγμή άρπαξε το μικρόφωνο του συναδέλφου από την Cosmotesport για να πει στον αέρα –την ώρα που μιλούσε ο μπαμπάς της –πόσο όμορφη ανθοδέσμη τού έδωσαν από τον Ολυμπιακό για την αποχώρησή του από το μπάσκετ.

Ο ίδιος πάντως έδειξε πόσο λατρεύει τα παιδιά του, καθώς είπε ότι τα δύο τελευταία νούμερα στις φανέλες του (το 28 και το 19) είχαν να κάνουν με τις ημερομηνίες γέννησης τόσο της κόρης όσο και του γιου. Τώρα, ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού ασφαλώς θα έχει πολύ περισσότερο χρόνο να απολαύσει τα πιτσιρίκια του.

Ο Ναδάλ σε νέες περιπέτειες

Δύο φημισμένα event θα φιλοξενήσει η Γαλλία Μάιο και Ιούνιο. Το τουρνουά τένις Ρολάν Γκαρός, το δεύτερο Γκραν Σλαμ για το 2018, όπως επίσης και τον ιστορικό αγώνα αυτοκινήτων 24 ωρών στο Λε Μαν. Οι Γάλλοι σκέφτηκαν να τα συνδυάσουν και επέλεξαν τον Ράφα Ναδάλ (φωτογραφία), πολυνίκη στο Ρολάν Γκαρός και κορυφαίο αθλητή στα χωμάτινα γήπεδα, για να δώσει την εκκίνηση. Αυτό αποτελεί παράδοση για το Λε Μαν και στο παρελθόν την εκκίνηση έχουν δώσει μεταξύ άλλων ο Αλέν Ντελόν και ο Μπραντ Πιτ.

Εορταστική δήλωση

Τα γενέθλιά του είχε χθες ο Λούμπος Μίχελ και ίσως πίστεψε πως λόγω της ημέρας όλα δικαιολογούνται. Εξού και οι δηλώσεις του στη Σλοβακία πως «στην Ελλάδα δεν είναι αρκετό να έχεις την καλύτερη ομάδα για να κερδίσεις το πρωτάθλημα. Εχω μείνει έκπληκτος από την… επίδραση που έχουν ορισμένοι άνθρωποι στο ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να μιλήσω για διαφθορά, αλλά δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Είμαι ενοχλημένος από το τόσο μεγάλο θράσος που δείχνουν δικτατορικά ένας-δυο σύλλογοι στην Ελλάδα». Να τα διαβάσει όλα αυτά ο Ιβάν και να αρχίσει να αναρωτιέται για ποιον… λέει ο άλλοτε ρέφερι. Οι «άσπονδοι φίλοι» του στη Θεσσαλονίκη βεβαίως πιστεύουν ότι ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο τα είπε όλα αυτά, για να τα διαβάσει ο Ιβάν, μπας και τον διατηρήσει στη θέση του. Οπως και να έχει, πάντως, καλό θα ήταν να είμαστε άπαντες πιο προσεκτικοί. Ακόμη και τις ημέρες γενεθλίων!