Στην Ελλάδα έχει επιστρέψει η Ελένη Φουρέιρα μετά την μεγάλη επιτυχία κατάκτησης της 2ης θέσης στον διαγωνισμό της Eurovision εκπροσωπώντας την Κύπρο και καθώς οι μέρες έχουν περάσει και η ένταση των ημερών φθίνει αποκαλύπτεται η δύσκολη ψυχολογική κατάσταση την οποία της δημιούργησαν διάφορα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν για εκείνη. Ιδιαίτεραμετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε εξαιτίας της φωτογραφίας της με τον εκπρόσωπο της Αλβανίας, που έδειχνε να σχηματίζουν τον αετό της αλβανικής σημαίας.

Το πρωί της Πέμπτης, ο η εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου» του STAR αποκάλυψε τα παρασκήνιο που δημιουργήθηκε, αλλά και ότι η Ελένη Φουρέιρα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Στην Πορτογαλία αυτό που δημιουργήθηκε εκεί, το οποίο δεν έχει τόσο μεγάλη σχέση με την ΕΡΤ, είπαν πολλοί ότι όλα αυτά τα σχόλια που έγιναν στην ουσία έκαναν κακό στην Φουρέιρα και απορούσαν πολλοί για ποιον λόγο οι Έλληνες αντιδρούν με αυτό τον τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να μην το περάσετε στο ντούκου. Όσο ήμασταν στην Πορτογαλία, ακούγαμε ως Έλληνες πολύ άσχημα πράγματα για όλο αυτό που συνέβη και εννοείται πως έφτασε κατευθείαν στην EBU και μας έλεγαν μα γιατί γίνεται όλος αυτός ο ντόρος με το κορίτσι αυτό;

Μπορώ επίσης να σας μεταφέρω, ότι ο λόγος που εμείς οι δημοσιογράφοι δεν κάναμε καμία ερώτηση στην Ελένη Φουρέιρα για το επίμαχο θέμα, παρόλο που όλοι το γνωρίζαμε ήταν γιατί το κορίτσι αυτό, ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μια ολόκληρη μέρα ήταν στο δωμάτιο της και έκλαιγε με όλο αυτό που δημιουργήθηκε από κάποιους πανελίστες, από κάποιους δεν ξέρω τι και όλους τους ρατσιστές.

Μπορώ να σας μεταφέρω μια προσωπική εμπειρία. Όταν εγώ έδωσα ως γούρι την ελληνική σημαία στην Ελένη Φουρέιρα, το τι δέχτηκα στα social media, ότι εσύ που υποστήριζες τη Γιάννα τώρα πας με την Αλβανή και λυπάμαι που το λέω. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Εγώ θεωρούσα τόσο καιρό ότι η Κύπρος είναι ένα κομμάτι ελληνικό. Για ποιο λόγο γίνεται όλο αυτό το πράγμα για μια φωτογραφία που ανέβασε. Μην μπερδεύουμε ορισμένα πράγματα και μην θέλουμε να χαρακτηρίζουμε ανθρώπους, ειδικά όταν δίνουν έναν αγώνα για μια χώρα. Ήταν πολύ λάθος το timing έτσι όπως έγινε και τελικά μόνο κακό έκανε και στη χώρα μας και στην Ελένη Φουρέιρα», ανέφερε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πουλόπουλος στο STAR.