Απάντηση στο περιεχόμενο της χθεσινής ανακοίνωσης που συνόδευσε την παραίτηση του ο τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου δίνουν σήμερα, οι σύμβουλοι επικρατείας. Με ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ αποδοκιμάζοντας εμμέσως πλην σαφώς όχι μόνο την πράξη της παραίτησης , αλλά και την δημόσια τοποθέτησή του επί της ουσίας για υπόθεση η οποία παραμένει εκκρεμής στα χέρια πρώην συναδέλφων του.

Συγκεκριμένα η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ αναφέρει τα εξής στην ανακοίνωσή της :

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του.

Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο. Δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν.

Κοντονής: Ηχηρή απάντηση η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής από την πλευρά του προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  «Η σημερινή ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί ηχηρή απάντηση στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι προσπάθησαν χθες μέσω της παραίτησης του κ. Νικολάου Σακελλαρίου από τη θέση του Προέδρου του ΣτΕ, να δημιουργήσουν κλίμα εις βάρος της Κυβέρνησης. Αν θέλουν ας τη μελετήσουν, για να μην εκτεθούν για άλλη μια φορά».