Μια άνευρη και κουρασμένη (με παίκτες μόνο από το ελληνικό πρωτάθλημα, με εξαίρεση τον Τζιόλη) εθνική ομάδα ηττήθηκε με 2-0 από τη σαφώς πιο έτοιμη Σαουδική Αραβία στο φιλικό της Σεβίλλης, στο Estadio La Cartuja.

Ηταν που ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο ισπανός ρέφερι Κάρλος ντελ Θέρο που έδιωξε με απευθείας αποβολή τον Γιαννούλη στο 43′, παρότι το τάκλιν στον Αλ Σαλαουί ήταν πεντακάθαρο, με αποτέλεσμα να μείνει –αδίκως –με αριθμητικό μειονέκτημα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα!

«Δεν μας έλειψε η προσπάθεια, ωστόσο δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι γιατί δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα έστω και σε αυτό το φιλικό παιχνίδι. Το κλίμα πάντως ήταν καλό. Ημασταν καινούργια ομάδα απόψε με πολλά νέα παιδιά, τα οποία μπήκαν στην ομάδα και μας βοήθησαν, έκαναν την προσπάθειά τους, αλλά ήταν λίγες οι προπονήσεις. Εχουμε άλλα δύο παιχνίδια τον Ιούνιο και θα συγκεντρωθούμε σε αυτά» τόνισε ο Τάσος Μπακασέτας μιλώντας στην κάμερα του Epsilon.

Εννιά συνολικά παίκτες (Ρισβάνης, Νικολάου, Γιαννούλης, Λημνιός, Λαμπρόπουλος, Γαλανόπουλος, Μανιάς, Γιαννιώτης και Ανδρούτσος) έκαναν το ντεμπούτο τους με τη γαλανόλευκη φανέλα, σε ένα ματς πάντως που έμοιαζε αγγαρεία για τους κουρασμένους διεθνείς, κόντρα στους Σαουδάραβες που έχουν το κίνητρο του Μουντιάλ, σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο μάλιστα, με αντιπάλους τη διοργανώτρια Ρωσία, την Ουρουγουάη και την Αίγυπτο.

Θα δώσουν δε και το εναρκτήριο παιχνίδι κόντρα στη Ρωσία που ως οικοδέσποινα δίνει το πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ.

Ο Μίχαελ Σκίμπε που δεν είχε στη διάθεσή του Φορτούνη (θλάση) και Χριστοδουλόπουλο (μέση), χρησιμοποίησε παίκτες μόνο από το ελληνικό πρωτάθλημα συν τον Αλέξανδρο Τζιόλη, αλλά δεν είδε όσα θα ήθελε, και θα περιμένει και το –πιο δύσκολο ίσως –επόμενο φιλικό με το Ιράν στις 2 Ιουνίου.

Και ο ίδιος πάντως γνωρίζει ότι είναι τέλος σεζόν και οι παίκτες είναι με άδειες μπαταρίες, χωρίς να έχουν το κίνητρο ότι θα παίξουν σε μια μεγάλη διοργάνωση. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό ήθελε ο Γερμανός και το είχε τονίσει: «Να δείξουμε σε αυτά τα φιλικά ότι αξίζαμε και εμείς να είμαστε παρόντες στη μεγάλη γιορτή στη Ρωσία» έλεγε, αλλά κακά τα ψέματα, είναι δύσκολο να βρουν το έξτρα κίνητρο όταν ξέρουν ότι απλά είναι το τέλος της χρονιάς.

Ενας ο στόχος

Το θέμα είναι να μπουν δυνατά στη νέα διοργάνωση του Κυπέλλου Εθνών (Nations Cup) και αυτό άλλωστε είναι και ο στόχος της UEFA, να έχουν οι παίκτες έξτρα κίνητρο αφού αυτοί οι αγώνες θα είναι επίσημοι.

Ο Αλ Νταουσάρι με κεφαλιά στο 19′ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Κάνου στο 80′ με σουτ μέσα από την περιοχή το έκλεισε. Ενδιάμεσα η Εθνική μας, αν και ήταν άνευρη και χωρίς ρυθμό, θα μπορούσε κάλλιστα να ισοφαρίσει τουλάχιστον στις δύο περιπτώσεις που οι προσπάθειες του Μπακασέτα (στο 33′ απευθείας φάουλ) και του Κουλούρη (στο 79′ σουτ από πλάγια) σταμάτησαν στα δοκάρια του Αλ Μοσαϊλέμ.

Στο πρώτο γκολ της Σαουδικής Αραβίας οι αντίπαλοί μας έπαιξαν… βόλεϊ με κεφαλιές στην περιοχή μας, δείγμα της κακής αντίδρασης των διεθνών, που όμως στάθηκαν άτυχοι ιδιαίτερα στο δίλεπτο 79-80, όταν αντί να γίνει το 1-1 (δοκάρι Κουλούρη) ήρθε το 2-0.

Σαουδική Αραβία (Πίτσι): Αλ Μοσαϊλέμ, Αλ Μπρέικ (Μοουαλάντ), Ομ. Χαουσλαουί (62′ Αλ Μπουλαϊχί), Χαουσλαουί, Σαχράνι, Αλ Φαράζ, Οταΐφ (82′ Καϊμπρί), Αλ Τζασίμ (62′ Κάνου), Αλ Σέχρι, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σαλαουί (72′ Αλ Μουαλάτ).

Ελλάδα (Σκίμπε): Μπάρκας (46′ Γιαννιώτης), Μπακάκης, Ρισβάνης, Νικολάου, Γιαννούλης, Τζιόλης (71′ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Λημνιός (46′ Λαμπρόπουλος), Πέλκας (60′ Μάνταλος), Μπακασέτας (92′ Γαλανόπουλος), Μανιάς (60′ Κουλούρης).