Η χθεσινή τελευταία προπόνηση της σεζόν ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τους είχε ενημερώσει πως θα τους μιλήσει και θα τους αναλύσει το πλάνο της διοίκησης για τα οφειλόμενα χρήματα, σε μια ημερομηνία που βάσει της προηγούμενης υπόσχεσης οι ποδοσφαιριστές θα εξοφλούνταν και τον Φεβρουάριο. Κάτι που δεν συνέβη.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού πρότεινε στους παίκτες να τους καταβληθεί μέχρι αύριο το 50% της συνολικής οφειλής Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου και το υπόλοιπο 50% να δοθεί με επιταγή, η οποία θα έχει ημερομηνία λήξης τη 10η Ιουνίου, προκειμένου να γίνει έως τότε η εξόφληση.

Οι ποδοσφαιριστές δεν πήραν τις επιταγές, λέγοντας στον Κωνσταντίνου πως δεν υπάρχει πλέον καμία εμπιστοσύνη σε όσα ακούνε. Εκεί, ωστόσο, που υπήρξαν έντονες αντιδράσεις ήταν όταν ο Κωνσταντίνου τους ανέφερε πως για την τελευταία δόση, αυτή του Μαΐου, θα γίνει εκ νέου συζήτηση για το πότε θα εξοφληθεί.

Οι παίκτες αντέδρασαν, λέγοντας πως από τη στιγμή που η σεζόν ολοκληρώθηκε δεν μπορούν να ξέρουν τι θα συμβεί και πότε θα πάρουν τα χρήματά τους και κάπου εδώ έρχεται η… επέμβαση του Νίκου Νταμπίζα. Ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας, ο οποίος θα επιστρέψει αύριο στην Ελλάδα, ενημέρωσε τους παίκτες μέσω των αρχηγών πως θέλει να τους δει και ο ίδιος την Πέμπτη. Προφανώς για να προλάβει καταστάσεις και προσφυγές, που ίσως να ετοιμάζονται να κάνουν αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές.

Οι παίκτες δέχθηκαν την πρόσκληση του Νταμπίζα, προκειμένου να έχουν και μια πρώτη γνωριμία μαζί του πριν αναχωρήσουν για τις διακοπές τους. Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι όλοι τους, από τη στιγμή που οι δόσεις έχουν «διπλώσει», έχουν το δικαίωμα προσφυγής προκειμένου να μείνουν ελεύθεροι. Σενάριο που μοιάζει με καταστροφή για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βάσει των περιορισμών των μεταγραφών θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο να χτίσει εκ νέου το ρόστερ του.

Στην ΠΑΕ ο Ουζουνίδης

Στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα βρεθεί σήμερα και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, προκειμένου να συζητήσει και εκείνος για τα οφειλόμενα και να βρεθεί μια φόρμουλα με τα χρήματα τόσο του ίδιου, όσο και των συνεργατών του. Ο έλληνας προπονητής αποχαιρέτησε χθες σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και αποχώρησε προκειμένου να τους μιλήσει ο Κωνσταντίνου.

Λίγο αργότερα συζήτησε και ο ίδιος με τον πρόεδρο της ΠΑΕ και συμφώνησαν να περάσει σήμερα από τα γραφεία προκειμένου να μιλήσουν για το τι μέλλει γενέσθαι με τα χρήματα, ενώ δεν αποκλείεται σήμερα να πάνε και οι συνεργάτες του. Αύριο, με την επιστροφή του Νίκου Νταμπίζα στην Ελλάδα, αναμένεται να φιξαριστεί και το ραντεβού με τον Γιώργο Δώνη προκειμένου να συζητήσουν οι δύο άνδρες το ενδεχόμενο συνεργασίας. Οπως έχουμε αναφέρει, ο Δώνης δεν κρύβει την επιθυμία του να δουλέψει στον Παναθηναϊκό –άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι η ομάδα που αγαπάει –αλλά θα τονίσει και στον Νταμπίζα αυτό που έχει πει και στον Αλαφούζο. Πως χρειάζεται εγγυήσεις για την επόμενη μέρα, οι οποίες θα αφορούν τη συνέπεια στις πληρωμές.

Με λίγα λόγια, θέλει να εξασφαλιστεί πως δεν θα συμβεί ό,τι και τη σεζόν που πέρασε. Επίσης θα ζητήσει και την παραμονή του μεγαλύτερου ποσοστού του ρόστερ, ώστε με δύο-τρεις ποιοτικές προσθήκες (ένας άνω των 23) να μπορέσει η ομάδα να βγάλει με άνεση μια σεζόν που έτσι κι αλλιώς θα είναι μεταβατική, είτε με τον Αλαφούζο στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας, είτε με κάποιον άλλον.

Μέσα στις προθεσμίες

Οσο θα διαρκέσει ο οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ τόσο λιγότερες διαρροές θα υπάρχουν, τουλάχιστον από την πλευρά της Pan Asia. Αυτό που βγαίνει πάντως είναι ότι όλα θα έχουν ολοκληρωθεί στις ημερομηνίες που έχουν πει.