Την Πέμπτη τελικά, στη μία το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τους επικεφαλής των θεσμών. Υπενθυμίζεται πως η συνάντηση είχε αρχικά οριστεί για σήμερα Τετάρτη στις 3:30 το μεσημέρι.

Τα θέματα του Δημοσίου βρίσκονται ψηλά στη λίστα των ζητημάτων που έχουν βάλει στο μικροσκόπιο οι Θεσμοί. Τα…ανοιχτά μέτωπα που έχει το υπουργείο και που θα πρέπει να «κλείσουν», προκειμένου να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση είναι κυρίως η επιλογή των Γενικών Διευθυντών των υπουργείων όπως και η τοποθέτηση των Γενικών Γραμματέων, στο πλαίσιο της αποπολιτικοποίησης του Δημοσίου, που θα πρέπει μέχρι τα τέλη Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, όμως, η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη θα πρέπει να δώσει διευκρινίσεις και για την κινητικότητα – υπενθυμίζεται πως ο πρώτος κύκλος Κινητικότητας για το 2018 ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα – αλλά και για την πορεία της ηλεκτρονικής αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο έχει να ξεπεράσει το εμπόδιο της απεργίας – αποχής που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Πάντως, επισημαίνεται πως και τον περασμένο Φεβρουάριο, οι Θεσμοί είχαν τραβήξει το…αυτί της ελληνικής πλευράς για την τοποθέτηση των Γενικών Διευθυντών στα υπουργεία, που και τότε προχωρούσε με αργούς ρυθμούς.

Σε εκείνη τη συνάντηση, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζήτησε πίστωση χρόνου τόσο για τις τοποθετήσεις Γενικών Διευθυντών και Γραμματέων όσο και για την αξιολόγηση και την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Η ίδια η υπουργός είχε σημειώσει μετά τη συνάντηση πως οι δανειστές πιέζουν και επιμένουν για γρήγορη ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων και πως ο λόγος των καθυστερήσεων στην τοποθέτηση οφείλεται στο γεγονός ότι το διαχειρίζεται μικρός αριθμός εργαζομένων.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και ζητήθηκε η παράταση, βάσει της οποίας η τοποθέτηση των Γενικών Διευθυντών θα είχε ολοκληρωθεί έως τον Μάιο αντί για τον Μάρτιο που ήταν προγραμματισμένο κι αντίστοιχα, η τοποθέτηση των Γενικών Γραμματέων είχε πάρει παράταση για τον Ιούνιο.