Παρελθόν από την ΑΕΚ αποτελεί από χθες ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, καθώς ο διεθνής άσος δεν πρόκειται να φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα. Το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών όσον αφορά τη νέα συμφωνία δεν γεφυρώθηκε ποτέ, με την Ενωση να διαμηνύει χθες στον ποδοσφαιριστή πως όχι μόνο «τελειώνει» από την ομάδα, αλλά θα υπάρξουν και νομικές κινήσεις εναντίον του. Στην ΑΕΚ ισχυρίζονται πως γνωρίζουν ότι εδώ και έναν μήνα ο Χριστοδουλόπουλος συζητά με άλλη ομάδα!

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα η διοίκηση της ΑΕΚ μετέφερε προς τον 32χρονο άσο πως από τη στιγμή που δεν σεβάστηκε το συμβόλαιο που υπέγραψε το 2016 και το οποίο προβλέπει οψιόν για άλλη μία σεζόν, δεν έχει καμία θέση στην ομάδα.

«Εχεις τελειώσει από την ΑΕΚ! Παίκτης δικός μας με υπογεγραμμένο συμβόλαιο, το οποίο δεν το σέβεται και έχει μιλήσει ήδη με άλλη ομάδα εδώ και καιρό, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει στην ομάδα ή να της κάνει τσαλιμάκια» ήταν χαρακτηριστικά το μήνυμα που μετέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης προς τον παίκτη, με την υπόθεση να παίρνει πλέον τη δικαστική οδό. Στην Ενωση είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν νομικά το θέμα προκειμένου να μπλοκάρουν τη μεταγραφή του Λάζαρου που δείχνει κλειδωμένη σε άλλη ομάδα.

Κάτι που, πάντως, η πλευρά του παίκτη εκτιμά ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί, θεωρώντας πως η συγκεκριμένη οψιόν δεν δεσμεύει τον παίκτη με την ΑΕΚ και για τη νέα σεζόν. Αυτό πλέον μένει να αποδειχθεί στις δικαστικές αίθουσες, όπου και θα καταλήξει η υπόθεση.

Τονίζεται ότι ο Λάζαρος έκανε την εξής δήλωση στο Sport24: «Τις τελευταίες ώρες δέχομαι αρκετές πιέσεις για να ανανεώσω με την ΑΕΚ. Αλλά με απειλές ούτε χτίζεται εμπιστοσύνη ούτε υπογράφονται συμβόλαια. Λυπάμαι πολύ, αλλά με αυτές τις συνθήκες σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να συνεχίσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ».

Μανόλο και Ουζουνίδης

Το θέμα του Λάζαρου φαίνεται πως από χθες ξεκαθαρίζει οριστικά για την ΑΕΚ, ωστόσο δεν είναι το μοναδικό που απασχολεί. Αφού στην Ενωση υπάρχουν μπόλικες εκκρεμότητες ενόψει της νέας σεζόν, με βασικότερη εκείνη της παραμονής του Μανόλο Χιμένεθ. Το συμβόλαιο του ισπανού τεχνικού ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και πρόθεση της ΑΕΚ είναι να επεκτείνει τη συνεργασία της μαζί του για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα. Κάτι που φαίνεται να προκύπτει και από μεριάς Χιμένεθ.

Προς το παρόν όμως η παραπάνω εξέλιξη δεν έχει δρομολογηθεί. Ο Χιμένεθ έχει συναντηθεί απευθείας με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, έχει συζητηθεί ένα γενικό πλαίσιο για την επόμενη μέρα της συνεργασίας τους, αλλά ακόμα η κουβέντα δεν έχει μπει σε λεπτομέρειες. Κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα.

Παρότι χθες αναπτύχθηκε η φημολογία για ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, κάτι τέτοιο δεν δείχνει πιθανό να συμβεί, με τις όποιες εξελίξεις να μετατίθενται για αργότερα. Κάτι που πιθανότατα αποτέλεσε και την αφορμή για να φουντώσουν τα σενάρια που θέλουν την ΑΕΚ να κοιτάζει και την περίπτωση του Μαρίνου Ουζουνίδη για τον πάγκο της. Σενάριο που μπορεί να διαψεύστηκε από την Ενωση, ωστόσο ίσως να έχει μια βάση. Με τον έλληνα τεχνικό να φαντάζει ως μία από τις εναλλακτικές για την Ενωση, στην περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία με τον Χιμένεθ.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, η παραμονή του Χιμένεθ στην ΑΕΚ και τη νέα σεζόν μοιάζει ως το πιθανότερο σενάριο. Αλλωστε πρόταση από την Ισπανία ή άλλη χώρα δεν έχει φτάσει στα χέρια του ανδαλουσιανού τεχνικού, με την προοπτική της Ενωσης να δείχνει μονόδρομος. Κάτι που ωστόσο θα ξεκαθαρίσει έπειτα από το ραντεβού που αναμένεται να γίνει με τη διοίκηση του Δικεφάλου.