Η Λεβάντε έδωσε τέλος στα όνειρα της Μπαρτσελόνα να κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα. Στο Θιουδάδ ντε Βαλένθια έγινε ένα απίστευτο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 5-1 στο 56′ με τρία γκολ του Μπόατενγκ και δύο του Μπάρντι. Τότε αφυπνίστηκε η Μπαρτσελόνα που μείωσε σε 5-4 (στο 71′ με πέναλτι του Σουάρες), αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να δώσει ρεπό στον Λιονέλ Μέσι, τον ρόλο του ανέλαβε ο Φελίπε Κουτίνιο που έκανε χατ-τρικ, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό. Πρώτη ήττα στο ισπανικό πρωτάθλημα λοιπόν για τους Μπλαουγκράνα που είδαν το συνολικό αήττητο ρεκόρ τους να σταματάει στα 43 παιχνίδια. Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε τη στιγμή που ο Βαλβέρδε αλλά και οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είχαν πιστέψει πως μπορούσαν να διατηρήσουν το αήττητο. Σημειώνουμε πως η τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα δέχτηκε πέντε γκολ στο πρωτάθλημα ήταν από τη Μάλαγα (5-1) τον Απρίλιο του 2003.

Καμία ανησυχία για τον CR7

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν αγωνίστηκε στο επιβλητικό 6-0 της Ρεάλ επί της Θέλτα στο Μπερναμπέου, ωστόσο ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν έχει λόγους να ανησυχεί για τη συμμετοχή του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Λίβερπουλ (26/5 στο Κίεβο), καθώς ήδη έχει αρχίσει προπονήσεις. Κόντρα στη Θέλτα, ο Ζιντάν ξεκούρασε και τον Σέρχιο Ράμος.

Το γκολ του Κόκε έδωσε στην Ατλέτικο Μαδρίτης εκτός από τη νίκη επί της Χετάφε και τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Κάτι που δεν απασχολεί ιδιαίτερα τον Ντιέγκο Σιμεόνε, καθώς το μυαλό του είναι στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ (την Τετάρτη) με τη Μαρσέιγ στη Λυών.