Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για την Τρίτη (15/5, 12:00) συγκάλεσε ο ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να εξεταστεί η επισήμανση του Προμηθέα Πατρών για λάθος στην τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου και εν συνεχεία να επικυρωθεί η βαθμολογία. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ θα ανακοινωθεί μετά το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας.

Ο Προμηθέας υποστήριξε με εξώδικο στον ΕΣΑΚΕ πως η Κύμη είναι 6η και το Λαύριο 7ο (ισοβαθμούν με 40 βαθμούς), κάτι που επηρεάζει τα ζευγάρια των πλέι οφ (Θέσεις 2-7: Ολυμπιακός-Κύμη και θέσεις 3-6: Προμηθέας Πατρών-Λαύριο). Καθώς οι δύο ομάδες πέτυχαν νίκη με 13 πόντους στα μεταξύ τους παιχνίδια (Κύμη-Λαύριο 94-81, Λαύριο-Κύμη 78-65), οι Αχαιοί τονίζουν πως βάσει της προκήρυξης της Α1, μετά τη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια, λαμβάνεται υπ’ όψη ο μεγαλύτερος αριθμός πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια και όχι το goal average (μεγαλύτερη διαφορά πόντων σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας).

Στον ΕΣΑΚΕ εξηγούν πως ακολούθησαν όσα προβλέπονται από τη FIBA. Αυτός είναι ο λόγος που στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την Τρίτη (15/5), το θέμα που έχει ενσκήψει θα αποσαφηνιστεί και εν συνεχεία θα επικυρωθεί η βαθμολογία.Δεν αποκλείεται να υπάρξει αναβολή στην έναρξη των πλέι οφ, μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη.