«Πρόκειται για κυρίαρχη απόφαση της Αργεντινής να απευθυνθεί στο ΔΝΤ», δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και επαίνεσε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση της χώρας.

Αναφερόμενος στην προσφυγή της Αργεντινής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο κ. Ζάιμπερτ παρέπεμψε στην δήλωση της επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σχετικά με την εταιρική σχέση ΔΝΤ και Αργεντινής και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε επαφή και με τις δύο πλευρές.

Ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ακόμη ότι η Γερμανία «πάντα στήριζε την οικονομική μεταρρυθμιστική πορεία της Αργεντινής» και επαίνεσε την κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, δρομολόγησε σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. «Η Αργεντινή, πέρα από αυτό, είναι για μας ένας σημαντικός εταίρος. Η γερμανική κυβέρνηση συνεργάζεται με την Αργεντινή και διμερώς αλλά και πολυμερώς καλά και στενά», δήλωσε και υπενθύμισε την επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στο Μπουένος ‘Αιρες το 2017.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι η Αργεντινή έχει για το τρέχον έτος την προεδρία της G20 διαδεχόμενη την Γερμανία, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σημείωσε ότι το Βερολίνο στηρίζει εντατικά τη χώρα και τις προετοιμασίες της για την Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στο Μπουένος ‘Αιρες.