Την στήριξή του στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και τις οικογένειες των δύο ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, εξέφρασε ο ρουμάνος υπουργός Αμυνας, Μιχάι Φίφορ, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο κ. Φίφορ είχε συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο. Οι δυο υπουργοί επιβεβαίωσαν το πολύ καλό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών αποφασίστηκε η περαιτέρω ανάπτυξη των αμυντικών σχέσεών τους, ενώ διερευνήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας των δύο χωρών στα εξοπλιστικά προγράμματά τους.

«Επιβεβαιώσαμε τη διάθεση των δύο χωρών να προωθήσουν τις διμερείς αμυντικές σχέσεις τους πάνω σε βάση αμοιβαίως επωφελών δραστηριοτήτων και συνεργασιών, που θα χαρακτηρίζονται από την αξιοποίηση των συγκριτικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων μας και από τη συμπληρωματικότητα των δράσεών μας, έτσι ώστε ν’ αντιμετωπίζουμε από κοινού τις προκλήσεις που αναφύονται στην περιοχή μας» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας συμπλήρωσε πως Ελλάδα και Ρουμανία βρίσκονται στα σύνορα της Ευρώπης όπου οι απειλές ασφαλείας είναι ορατές και μεγαλύτερες.

«Εχουμε, όμως, την πρόθεση, την ισχύ και την αποφασιστικότητα να τις αντιμετωπίσουμε μέσα από σειρά συντονισμένων πρωτοβουλιών και δράσεων.

»Επιδιώκουμε και δημιουργούμε ένα τόξο σταθερότητας και ασφάλειας που θα ξεκινά από τα Βαλκάνια και θα εκτείνεται μέχρι τη Μέση Ανατολή και στέλνουμε ένα μήνυμα στα κράτη που προσβλέπουν στη συνεργασία και τη σταθερότητα, να ενωθούν μαζί μας για την ειρήνη και την ευημερία των λαών μας» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.