Το μουσείο για το ντιζάιν που έχει έδρα στην βρετανική πρωτεύουσα, ψηφίστηκε ως το καλύτερο ευρωπαϊκό μουσείο για τη φετινή χρονιά, επικρατώντας ανάμεσα σε σημαντικούς άλλους οργανισμούς όπως η Εθνική Πινακοθήκη της Ιρλανδίας και το Μουσείο της Πόλης του Ελσίνκι.

Στην απονομή που έγινε το σαββατοκύριακο στη Βαρσοβία, οι κριτές έκαναν λόγο για ένα ίδρυμα που «εμπνέει» και είναι «κοινωνικά δραστήριο». Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά, αναδεικνύεται το ανανεωμένο πρόσωπο του μουσείου, που ιδρύθηκε πριν από τρεις δεκαετίες από τον Σερ Τέρενς Κόνραν.

Το μουσείο, το 2016 μετακόμισε μακριά από την όμορφη αλλά αρκετά μικρή βάση του κοντά στο Tower Bridge του Λονδίνου που ήταν παλιότερα μια αποθήκη όπου έκαναν αποφλοίωση μπανανών, σε ένα πρώην Ινστιτούτο της Βρετανικής Κοινοπολιτείας στο Κένσιγκτον.

Αυτή η μετακόμιση τους χάρισε τρεις φορές περισσότερο χώρο αλλά και την δυνατότητα να γίνει το μουσείο η Τέιτ Μόντερν του ντιζάιν.

Η Άλις Μπλακ, η συνδιευθύντρια του μουσείου, δήλωσε πως η βράβευση αυτή είναι ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα το οποίο ουσιαστικά επιβραβεύει το «κοινό ευρωπαϊκό του μέλλον».

Το μουσείο του ντιζάιν, αποτελεί τον έβδομο βρετανικό οργανισμό που τιμάται με το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό βραβείο. Πρόκειται για ένα θεσμό που ιδρύθηκε το 1977 από τον δημοσιογράφο και μουσειολόγο Κένεθ Χάντσον σε συνεργασία με τον Ρίτσαρντ Χόγκαρντ.

Κάθε χρόνο μια επιτροπή ειδικών επισκέπτεται περισσότερα από 50 μουσεία σε όλη την Ευρώπη πριν αποφασίσει ποιο έχει αριστεύσει.

Μέχρι σήμερα τη νέα χρονιά, το μουσείο για το ντιζάιν καλοσώρισε στην νέα του βάση τον εκατομμυριοστό επισκέπτη του. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η έκθεσή του για την Φεράρι που έδειξε στο κοινό 14 σπάνια μοντέλα αυτοκινήτων της συγκεκριμένης εταιρίας, ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του μουσείου μιας και είχε περισσότερους από 100.000 επισκέπτες.