Η εικόνα που είχε η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου ήταν σίγουρα απογοητευτική. Η Ενωση δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του ματς να διεκδικήσει με αξιώσεις το τρόπαιο, χάνοντας με κάτω τα χέρια από τον ΠΑΟΚ. Τα παραπάνω προέκυψαν από μια αλληλουχία γεγονότων, τα οποία ξεκίνησαν από τις λάθος επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ από τον πάγκο και κατέληξαν στην πολύ κακή απόδοση συγκεκριμένων μονάδων.

Ο ισπανός τεχνικός πήρε το ρίσκο να δώσει φανέλα βασικού στον εμφανώς ανέτοιμο Πέτρο Μάνταλο, με αυτή του την επιλογή να μην τον δικαιώνει. Μιας και ο διεθνής άσος ήταν ξεκάθαρα εκτός ρυθμού, ενώ ανά στιγμές έμοιαζε φοβισμένος. Κάτι λογικό αν αναλογιστούμε το διάστημα της αποχής του από τη δράση.

Λανθασμένη ωστόσο κρίνεται και η επιλογή του Χιμένεθ να ξεκινήσει τον Χουλτ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αφού ο σουηδός μπακ ήταν αρνητικός, με πολλά λάθη και νευρικότητα στο παιχνίδι του. Κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά για την απουσία του Λόπες ακόμα και από τη 18άδα.

Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με την εμφάνιση που είχαν ως μονάδες οι παίκτες της ΑΕΚ, εκεί η μεγαλύτερη κουβέντα γίνεται σίγουρα για την άμυνα. Πέραν του Χουλτ, σε κακή βραδιά βρέθηκαν οι Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, ενώ κάτω από τα στάνταρ του ήταν και ο Μπακάκης. Που είχε ζητήματα στο παιχνίδι του τόσο ως δεξιός μπακ όσο και ως αριστερός.

Το αποτέλεσμα του τελικού έφερε σίγουρα απογοήτευση στην ΑΕΚ. Μιας και στην Ενωση ήθελαν πολύ το Κύπελλο, ειδικά απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Το κλίμα με το φινάλε του αγώνα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, με τη διάθεση για συζήτηση να απουσιάζει από τα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια. Ο Χιμένεθ επέλεξε να μη μιλήσει στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με τη σειρά τους αρκέστηκαν σε κάποιες σκόρπιες κουβέντες. Δείχνοντας με τη συμπεριφορά τους πως αυτή η ήττα δεν ήταν αναμενόμενη και κόστισε αρκετά σε επίπεδο ψυχολογίας και γοήτρου.