Ο Χάμιλτον επέστρεψε. Ο βρετανός οδηγός της Mercedes-Benz και τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε τις άγριες διαθέσεις του όλο το Σαββατοκύριακο: πρώτα από τα δοκιμαστικά (αποσπώντας αρχικά την pole position) και στο τέλος με την άνετη νίκη του στην πίστα της Καταλωνίας.

Ο πρωτοκλασάτος οδηγός της γερμανικής ομάδας κατάφερε με τον χθεσινό του θρίαμβο στο πέμπτο κατά σειράν Γκραν Πρι της χρονιάς να αυξήσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά του από τον φετινό εφιάλτη του, τον Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari), βάζοντας με αυτόν τον τρόπο φωτιά στο πρωτάθλημα. Μαζί του στο βάθρο και στη δεύτερη θέση ο Βάλτερι Μπότας, ο δεύτερος οδηγός της Mercedes-Benz, που μαζεύει για την ομάδα του επιπλέον πολύτιμους βαθμούς, χωρίς ωστόσο να αποκλείει, όπως δήλωσε λίγο μετά το τέλος του αγώνα, μια νίκη σε ένα από τα επόμενα γκραν πρι. Ουσιαστικά, στο κυριακάτικο Γκραν Πρι και στην πίστα της Ισπανίας είχαμε την ολική επαναφορά της Mercedes-Benz, με τον Λιούις Χάμιλτον να δηλώνει ότι είναι ίσως η πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν που το μονοθέσιό του λειτούργησε με τον πιο άψογο τρόπο, δίνοντας στον ίδιο την ευκαιρία να κερδίσει τον δεύτερο στη σειρά αγώνα –μετά το Γκραν Πρι στο Αζερμπαϊτζάν. Το πρόσωπο της ημέρας ήταν ο τολμηρός Μαξ Φερστάπεν, της Red Bull, που με πληγωμένη τη μάσκα του μονοθεσίου του, κατάφερε να το οδηγήσει στην τρίτη θέση του βάθρου, διαλύοντας έτσι τα σύννεφα γκρίνιας των αφεντικών του εξαιτίας των κακών εμφανίσεών του. Ο Φέτελ τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Επόμενη στάση: Μονακό

Πλέον σε κάθε αγώνα η μονομαχία ανάμεσα στη Ferrari και τη Mercedes-Benz –τουλάχιστον σε βαθμολογικό επίπεδο –είναι δεδομένη. Οι δύο ομάδες έως και σήμερα φαίνεται να έχουν το πάνω χέρι στους αγώνες, διαθέτοντας τα πιο ισχυρά και «καλοκουρδισμένα» μονοθέσια, εφαρμόζοντας οι ομάδες τους τις πιο σωστές στρατηγικές και έχοντας τους πιο ανθεκτικούς οδηγούς.

Στη βαθμολογία, ο Χάμιλτον και μετά τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, έφτασε τους 95 βαθμούς, με τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του πρωταθλήματος, τον Φέτελ της Ferrari, να απέχει 17 βαθμούς. Στις ομάδες η Mercedes-Βenz έχτισε από χθες μια καλή βαθμολογική διαφορά από τη Ferrari που μάλλον θα πρέπει να προκαλέσει κόκκινο συναγερμό στην ομάδα των Ιταλών: η Mercedes-Benz έχει 153 βαθμούς, η Ferrari 126 και η Red Bull 80.

Η αφρόκρεμα της Formula1 ετοιμάζεται ήδη από σήμερα για τον επόμενο αγώνα, το φημισμένο Γκραν Πρι στο Μονακό. Αυτή θα είναι η 65η διοργάνωση από το 1950, που διεξάγεται και επίσημα η Formula1. Τον περσινό αγώνα τον είχε κερδίσει ο Φέτελ, ο οποίος ουσιαστικά είχε «προσπεράσει» τον ομόσταβλό του Κίμι Ραϊκόνεν στα πιτ στοπ. Το Γκραν Πρι του Μονακό είναι προγραμματισμένο για τις 27 Μαΐου.