Στο ίδιο έργο θεατές οι Ελληνες φίλαθλοι οι οποίοι βλέπουν μια ακόμη γιορτή να μετατρέπεται σε σκηνικό πολέμου. Βίαια επεισόδια έχουν σημαδέψει τον τελικό κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, πριν καν ο αγώνας ξεκινήσει.

Οπαδοί της ΑΕΚ ξυλοκόπησαν οπαδούς του ΠΑΟΚ αφού τους υποχρέωσαν να αποβιβαστούν από το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν, ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο όχημα με βόμβες μολότοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραυματίες φέρουν ελαφρά τραύματα και έχουν διακομιστεί στον «Ευαγγελισμό».

Νέος γύρος επεισοδίων έλαβε χώρα επί της λεωφόρου Κηφισίας, κοντά στο ΟΑΚΑ, όταν μηχανοκίνητη πορεία οπαδών της ΑΕΚ επιχείρησε να κινηθεί προς το χώρο του σταδίου όπου βρίσκονταν οπαδοί του ΠΑΟΚ, με την αστυνομία να παρεμβαίνει κάνοντας χρήση χημικών.

Χαμός έξω από τη θύρα 3

Μεγάλη ένταση υπήρξε και κατάτην είσοδο των οπαδών της ΑΕΚ, έξω από τη Θύρα 3, με οπαδούς του ΠΑΟΚ να πετούν μολότοφ προς αυτούς της Ένωσης.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ αντέδρασαν δυναμικά και η αστυνομία παρενέβη με εκτεταμένη χρήση χημικών. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ οπαδών και αστυνομίας.

Ένταση και μέσα στο γήπεδο

«Μπαρούτι» μυρίζει η κατάσταση, πάντως, κι εντός του ΟΑΚΑ, όπου οπαδοί του ΠΑΟΚ, μάλιστα, φέρεται να έχουν περάσει εντός του γηπέδου πιστόλια, με τα οποία εκτοξεύουν φωτοβολίες ευθείς βολής.

Για την ακρίβεια, πάνω από 5-6 φωτοβολίδες έχουν φύγει από το ασπρόμαυρο πέταλο προς τον αγωνιστικό χώρο.

5.000 αστυνομικοί

Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια καθώς έχουν επιστρατευτεί χιλιάδες αστυνομικοί.

Ωστόσο, η Αθήνα θυμίζει πόλη που είναι περιμένει… πόλεμο. Τα μέτρα ασφαλείας θυμίζουν αυτά που εφαρμόζονται στο Πολυτεχνείο με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς επί ποδός.

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας για τη διέλευση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Τα περισσότερα πρατήρια και μοτέλ που βρίσκονται κατά μήκος της εθνικής οδού στη Φθιώτιδα παρέμειναν κλειστά έτσι ώστε να αποτραπεί η είσοδος των οργανωμένων φιλάθλων σε αυτά, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ βράθηκαν κατά μήκος της εθνικής οδού έτοιμες να επέμβουν.

Τα ισχυρά αστυνομικά μέτρα συνεχίζουν να βρίσκονται σε ισχύ, ενώ παρόμοια μέτρα έχουν προγραμματιστεί για μετά τα μεσάνυχτα για την επιστροφή των φιλάθλων στη Θεσσαλονίκη.

Προς το γήπεδο

Όσον αφορά την κίνηση των οπαδών πλησιάζοντας το Ολυμπιακό στάδιο, κανένας δεν θα μπορεί να προσεγγίσει το χώρο χωρίς εισιτήριο, ενώ από την αστυνομία θα πραγματοποιούνται συνεχώς έλεγχοι εισιτηρίων, καθώς και ταυτοπροσωπίας, ακόμα και εντός του γηπέδου. Όλοι οι οπαδοί θα υποχρεούνται να έχουν μαζί τους εισιτήριο και ταυτότητα.

\

Μάλιστα, στο ΟΑΚΑ θα λειτουργήσει και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, με κάμερες σε όλους τους χώρους.

Όσον αφορά το γήπεδο, έχει υποστεί μεγάλες μετατροπές, ώστε να εμποδιστεί οποιαδήποτε επαφή των οπαδών των δύο ομάδων μεταξύ τους, αλλά και με τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Διαχωριστικά παντού και εμπόδια για να μην εισέλθουν οι οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο.

Οι οπαδοί θα βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση στις εξέδρες και ανάμεσα τους θα υπάρχουν εκατοντάδες αστυνομικοί.

Όσον αφορά του οπαδούς που θα φτάσουν στο γήπεδο με τον ηλεκτρικό, που είναι κυρίως οι οπαδοί της ΑΕΚ, έχουν τοποθετηθεί σε κάθε σταθμό δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να διασφαλίσουν ομαλή μετακίνηση των φιλάθλων και να αποφύγουν συναντήσεις οπαδών διαφορετικών ομάδων.

Οι οπαδοί θα αποβιβάζονται στον σταθμό Ειρήνη και στη συνέχεια θα περπατούν μέχρι το ΟΑΚΑ. Κι όλα αυτά στη σκιά των πολύ σοβαρών επεισοδίων που έγιναν χθες στο κέντρο της Αθήνας με εκατοντάδες μολότοφ και συγκρούσεις οπαδών και αστυνομικών