Το τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε το βράδυ της Τετάρτης την καλύτερη αγωνιστική χρονιά της ιστορίας του. Μετά τις μεγάλες επιτυχίες των γυναικών ήρθε η σειρά των ανδρών να κατακτήσουν τον τίτλο, επιστρέφοντας στην κορυφή ύστερα από τρία χρόνια κυριαρχίας του ΠΑΟΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι κατέκτησαν τον 28ο τίτλο αήττητοι και μάλιστα κυριαρχώντας απόλυτα επί του βασικού αντιπάλου ΠΑΟΚ, τον οποίο νίκησαν και στα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος. Η χρονιά συνοδεύτηκε από την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, αλλά και τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκό τελικό (Τσάλεντζ Καπ).

Ολα αυτά έγιναν φυσικά όχι τυχαία, αλλά με μεθοδική δουλειά που άρχισε το περασμένο καλοκαίρι με την άφιξη του ισπανού προπονητή Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, αλλά και τις προσεγμένες κινήσεις στο μεταγραφικό κομμάτι.

Ισως το μυστικό σε όλη αυτή την επιτυχία κρύβεται σε αυτά που είπε μετά τον τρίτο τελικό της περασμένης Τετάρτης ο ισπανός τεχνικός:

«Είχαμε και δυσκολίες αλλά τις ξεπεράσαμε. Οι παίκτες κατάλαβαν τι έπρεπε να κάνουν και θέλω να τους συγχαρώ, όπως και όλο το επιτελείο για την εξαιρετική δουλειά, αλλά και τον σύλλογο για όλη την οργάνωση. Μας υποστήριξαν όλοι κατά τη διάρκεια της σεζόν και στις καλές και στις κακές στιγμές. Είναι πολύ σημαντικό για ένα μεγάλο κλαμπ να αντιλαμβάνεται αυτές τις καταστάσεις». Ο Μπενίτεθ ξέρει καλύτερα από τον καθένα στο τμήμα πώς δούλεψε αυτός ο οργανισμός για να έρθουν οι επιτυχίες και βέβαια τον ρόλο που είχε ο καθένας, κυρίως η διοίκηση.

Η ήττα ως κίνητρο

Το μόνο που έχασαν οι Ερυθρόλευκοι ήταν το Κύπελλο. Είχε προηγηθεί η επίμονη και δύσκολη πορεία στην Ευρώπη με τα συνεχόμενα ταξίδια και το φάιναλ φορ της διοργάνωσης ήρθε σε μία περίοδο που οι παίκτες είχαν ξοδέψει αρκετή ενέργεια. Αυτό φάνηκε στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα στο τέταρτο σετ και το τάι μπρέικ. Η ομάδα όμως εμφανίστηκε δυνατή, επέστρεψε και έδωσε την απάντησή της στους τελικούς.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Χριστοφιδέλης είπε ότι εκείνη η ήττα στον ημιτελικό του φάιναλ φορ πείσμωσε τους παίκτες:

«Νομίζω ότι στη σειρά των τελικών, καθοριστική ήταν η ήττα στον ημιτελικό από τον ΠΑΟΚ και η απώλεια του Κυπέλλου. Εκεί καταλάβαμε ότι αν δεν παίξουμε εμείς δεν θα μας χαρίσει κανείς τίποτα. Ετσι έγινε στους τελικούς».

«Η απώλεια του Κυπέλλου δεν ευχαρίστησε κανέναν, αλλά βοήθησε να προετοιμαστούμε για τους τελικούς» πρόσθεσε ο λίμπερο Γιώργος Στεφάνου.

Για τη σημασία της κατάκτησης του πρωταθλήματος μίλησε και ο Κώστας Στιβακτής: «Νομίζω ότι όσα χρόνια είμαι στον Ολυμπιακό, πάντα κάτι γινόταν και χάναμε το πρωτάθλημα. Αυτήν τη χρονιά μπορεί να χαρίσαμε ένα Κύπελλο, αλλά τον μεγάλο μας στόχο που ήταν το πρωτάθλημα τον κατακτήσαμε αήττητοι».