Θετικός οιωνός για τον ΠΑΟΚ μπορεί να θεωρηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής τού φετινού τελικού κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Την προηγούμενη φορά που ο Δικέφαλος διεκδίκησε το τρόπαιο στις 12 Μαΐου κατάφερε να θριαμβεύσει με σκορ 4-2 απέναντι στον Ολυμπιακό (4’ Γιώτης Εγκωμίτης, 31’ Βασίλης Μπορμπόκης, 46’ Γιώργος Χ. Γεωργιάδης, 85’ Δημήτρης Ναλιτζής – 79’ πέναλτι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, 90+2’ Λάμπρος Χούτος). Μάλιστα, και τότε ο αγώνας είχε φιλοξενηθεί στην Αθήνα (το 2001), αλλά στο Στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σε εκείνο τον τελικό ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έγινε και ο πρώτος προπονητής που κατέκτησε το τρόπαιο με τρίτη διαφορετική ομάδα. Είχαν προηγηθεί οι επιτυχίες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ενώ αργότερα το αποπειράθηκε και με τον Αρη.

Από κει και πέρα την ίδια ημερομηνία (12 Μαΐου) έχει καταγραφεί ένας ακόμη τελικός κυπέλλου Ελλάδας. Διεξήχθη το 1993 στο ΟΑΚΑ με τους «αιώνιους» αντιπάλους να ερίζουν για την κούπα. Το Τριφύλλι επικράτησε 1-0 με το… μουστάκι του Κριστόφ Βαζέχα (ο Πολωνός σέντερ φορ σκόραρε στο 13’ και κέρδισε την αποβολή του Κυριάκου Καραταΐδη στο 50’) να κερδίζει τους κοντοκουρεμένους (για το γούρι) παίκτες του Ολυμπιακού.

Δηλαδή οι Ερυθρόλευκοι ήταν παρόντες και στους δύο προηγούμενους τελικούς κυπέλλου που διεξήχθησαν 12 Μαΐου, αλλά δεν κέρδισαν κανένα. Η φετινή φιναλίστ ΑΕΚ από την άλλη θα διεκδικήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.