Αντίθετα με τον αδελφό της Μικ, που αρχίζει από την Γαλλία αυτή την εβδομάδα την πορεία του στην Formula 3, η Τζίνα- Μαρία, 21χρονη κόρη του Μίχαελ Σουμάχερ, έχει επιλέξει να ασχοληθεί με την ιππασία. Μάλιστα τον περασμένο Αύγουστο, η νεαρή Γερμανίδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Νέων.

Η Τζίνα συνήθως δεν μιλά δημόσια και ιδιαίτερα μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα που υπέστη ο πατέρας της κατά την διάρκεια διακοπών, τα Χριστούγεννα του 2013 στις γαλλικές Άλπεις.

Όμως συμφώνησε να βρεθεί στη γερμανική τηλεόραση NDR και στο πρόγραμμα «Περιπέτειες με άλογο» που μιλά για τον κόσμο της ιππασίας. Απέφυγε για ακόμη μία φορά να κάνει κάποιο σχόλιο για την κατάσταση της υγείας του πατέρα της, επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

«Ημουν στα καρτ για έναν χρόνο με τον πατέρα μου, αλλά προτιμώ τα άλογα», επεσήμανε εξηγώντας γιατί της αρέσει η ιππασία: «Τα άλογα είναι πολύ ήρεμα και χαλαρά. Προπονούμαι καθημερινά και αυτό είναι πάντα μια ευχαρίστηση. Φυσικά, θα πρέπει να έχεις πολλή υπομονή και μερικές φορές αναρωτιέσαι ….«Γιατί το κάνω αυτό;», όμως, τα άλογα να μου έχουν δώσει τα πάντα. Το αξίζουν. Δεν είναι δύσκολο για εμένα να είμαι πειθαρχημένη, μου αρέσει αυτό που κάνω».