Το Fair Play Financial θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και διαβουλεύσεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τις προσεχείς εβδομάδες. Όχι μόνο εξαιτίας της αναμενόμενης ποινής της Παρί Σ.Ζ, αλλά επειδή, επιθυμία της UEFA είναι να σκληρύνει τους κανόνες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της την Παρασκευή η γαλλική εφημερίδα L"Équipe, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία επεξεργάζεται μια νέα ρύθμιση οικονομικού ελέγχου των συλλόγων.

Οι νέοι κανονισμοί θα πρέπει να υποβληθούν στο Συμβούλιο Στρατηγικής επαγγελματικού ποδοσφαίρου την ερχόμενη Τετάρτη 16 Μαϊου στην Λιόν και να ψηφιστούν στις 24 Μαϊου από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA, που θα συνεδριάσει στο Κίεβο με την ευκαιρία του τελικού του Champions League.

Μεταξύ των κυριότερων γραμμών του νέου Fair Play Financial, είναι πως η σχετική επιτροπή ελέγχου (CFCB) της UEFA, θα μπορούσε να παρέμβει σε εκείνες τις περιπτώσεις ομάδων που παρουσιάζουν αρνητικό υπόλοιπο 100 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ παραχωρήσεων και αποκτήσεων, υποχρεώνοντας ακόμη και την πώληση παίκτη.

Ένα άλλο θέμα που θα συζητηθεί σχετικά με τον νέο κανονισμό, αφορά στις μετακινήσεις παικτών σε συλλόγους που έχουν ίδια ιδιοκτησία (Σάλτσμπουργκ και Λειψία, Μάντσεστερ Σίτι, Μελβούρνη, Τζιρόνα, για πράδειγμα). Η UEFA θα εξασφαλίσει ότι οι κινήσεις μεταξύ αυτών των συλλόγων δεν θα αυξηθούν, διαμορφώνοντας τους λογαριασμούς των ομάδων. Ένα μέτρο παρόμοιο με εκείνο που οδήγησε στην έρευνα συμβάσεων χορηγίας της Παρί ΣΖ με εταιρείες που συνδέονται με το Κατάρ.

Άλλα μέτρα αφορούν στην απαίτηση μεγαλύτερης διαφάνειας στις προμήθειες που καταβάλλονται στους μάνατζερ στις μεταγραφές, στον μεγαλύτερο έλεγχο του χρέους των συλλόγων και στην υποχρέωση δημοσίευσης των λογαριασμών.