Ολα είχαν ξεκινήσει ειδυλλιακά, όσο και αν σε κάποιους φαίνεται απίστευτο. Οι άνθρωποι του Βόλου το επιβεβαιώνουν σε μεγάλο βαθμό και τα μηνύματα που πήραμε για το πριν δεν συνάδουν με το μετά.

Οι εικόνες ντροπής που έκαναν τον γύρο των τηλεοπτικών δικτύων (αλλά αργότερα και του κόσμου μέσω φωτογραφιών και στιγμιοτύπων) δεν προδικάζονταν από αυτό που προηγήθηκε.

Μιλώντας με τους καλούς συναδέλφους Ευθύμιο Χούτα και Βασίλη Κρίσιλα της μεγάλης και ιστορικής εφημερίδας του Βόλου, της «Θεσσαλίας», πήραμε το πιο ωραίο μήνυμα που ετοίμαζαν οι άνθρωποι για αφιέρωμα του τελικού στην πόλη τους.

Με φωτογραφίες φίλων του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ να πίνουν παρέα τα τσιπουράκια τους στα φημισμένα μαγαζιά της πόλης και μάλιστα ετοίμαζαν και σχετικό αφιέρωμα για την εφημερίδα, που δυστυχώς δεν μπήκε ποτέ.

Καλοί οιωνοί

Ολα κυλούσαν όμορφα στην πόλη του Βόλου και προϊδέαζαν για μια ιδανική ποδοσφαιρική βραδιά που θα τελείωνε επίσης σε τσιπουράδικα ή και άλλα μαγαζιά, με τους χαμένους ενδεχομένως να κερνούν τους νικητές (αυτό θα ήταν βέβαια το ιδανικό) και όχι στα νοσοκομεία τόσο της πόλης όσο και τα γειτονικά!

Δεν είναι τυχαίο ότι τα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν έγιναν στο σύνολό τους στους χώρους του Πανθεσσαλικού και στην περίφημη αερογέφυρα όπου είχαμε και τα μαχαιρώματα, αποδεδειγμένα και από ξένους που είχαν παρεισφρήσει μαζί με τους χούλιγκαν των δύο ομάδων.

Είναι κρίμα γιατί μια γιορτή –όπως θα έπρεπε να είναι –μετατράπηκε σε ένα ατελείωτο τσακωμό με βίαια επεισόδια, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ζωές και κυρίως να «δηλητηριαστεί» το κλίμα και για τους υπόλοιπους ουδέτερους ή μη θεατές, που όμως δεν είχαν πάει για να τσακωθούν στο γήπεδο.

Κάποιοι εξ αυτών αποχώρησαν, οι περισσότεροι έμειναν να δουν τον τελικό της ντροπής (με βάση αυτά που προηγήθηκαν), έχοντας και το αίσθημα του φόβου για το τι μπορεί να γίνει μετά.

Ευχή όλων είναι το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, τόσο πριν όσο και μετά τη λήξη του τελικού, όλοι να μιλάμε για το ποδόσφαιρο και μόνο.