Ολο το προηγούμενο διάστημα προέκυψαν πολλές συζητήσεις ανάμεσα στα στελέχη της FIBA και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Αλλωστε, η διάθεση ή, καλύτερα, η τοποθέτηση του ανθρώπου που τρέχει με επιτυχία το τμήμα μπάσκετ για αποχώρηση από την Ευρωλίγκα σήμανε συναγερμό. Ολοι εξέφραζαν ερωτήσεις του στυλ αν μπορεί να υλοποιήσει την απειλή του, αν όντως επιθυμεί να φύγει από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πηγαίνοντας στη FIBA ή αν κάνει απλά παιχνίδι τακτικής.

Οντως, το χάσμα ΠΑΟ – Ευρωλίγκας παραμένει βαθύ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι πληγές δεν θα επουλωθούν ποτέ. Μολονότι αυτό φαντάζει επί του παρόντος δύσκολο, υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν και λένε ότι δύσκολα θα υπάρξει μεταγραφή ομάδας. Αν θέλουμε δε να εισχωρήσουμε στα ενδότερα της FIBA, καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα: οι άνθρωποι έχουν εμπειρία, αντιλαμβάνονται την κατάσταση, εκτιμούν ότι το προϊόν τους σιγά σιγά απευθύνεται σε όλο και μεγαλύτερο κοινό, αλλά μάλλον δεν βλέπουν στον ορίζοντα Παναθηναϊκό. Εκτός αν τα πράγματα πάνε ακόμη χειρότερα μεταξύ ΠΑΟ και Μπερτομέου. Ο Παναθηναϊκός προχωρώντας σε συζητήσεις με τη FIBA και προβάλλοντας το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, δημιούργησε κύμα αμφισβήτησης για τη χλιδάτη διοργάνωση που δελεάζει με χρήμα και κλειστά συμβόλαια τα δυνατά ονόματα του χώρου. Αλλά ταυτόχρονα πέτυχε και κάτι άλλο. Εβαλε στο κάδρο, στις συζητήσεις όλων, το Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή του έδωσε πόντους και όλοι αντιλήφθηκαν πως το μονοπώλιο είναι κάτι σχετικό. Αν θέλουμε δε να ρίξουμε μια ματιά στα πρόσωπα των ανθρώπων της FIBA, εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι προσήλθαν στις συζητήσεις με τον Γιαννακόπουλο έχοντας πλήρη γνώση της κατάστασης. Αφενός θα ήταν δύσκολη μια μετακίνηση και αφετέρου γνώριζαν πως τους χρησιμοποιούσε! Δεν τους ενόχλησε αυτό και άλλωστε το εξηγήσαμε με την έμμεση διαφήμιση και τι πέτυχαν. Τώρα, το Τσάμπιονς Λιγκ, το καλύτερο Φάιναλ Φορ ever της διοργάνωσης, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, ο Πατρίκ Κομνηνός πήρε παραπάνω γαλόνια με τις επιλογές του, ενώ αποδείχθηκε περίτρανα πως το μπάσκετ δεν αντέχει ουδέτερες έδρες, άρα θέλει κάθε φορά να έχουμε μια γηπεδούχο ομάδα ώστε να γεμίζουν οι εξέδρες του γηπέδου.

Οσο για τον Παναθηναϊκό; Καλή η ερώτηση. Αν φύγει από την Ευρωλίγκα, ασφαλώς και θα χάσει χρήματα. Πάνω από τους μισούς οπαδούς του ψηφίζουν παραμονή στη διοργάνωση, αλλά σαφώς με νέους όρους. Και παράλληλα ουδείς μπορεί να πει πώς θα επικοινωνήσει η διοίκηση τη μετάβαση στη FIBA.

Συμπέρασμα: στο Τριφύλλι είναι μαθημένοι να κατακτούν κορυφές. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το αντιλαμβάνεται. Θα δώσει τη μάχη του και θα κοιτάξει πώς θα ανέβει ξανά στην ψηλότερη ευρωπαϊκή!