Καταθέτω (δεν έχω το δικαίωμα;) μια πρόταση ενόψει του αποψινού δεύτερου διαδοχικού τελικού Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ: να παραβρεθεί ως επίτιμος καλεσμένος ο Γιώργος Καλφόγλου. Τουλάχιστον ο λεγάμενος είχε την ευθιξία να παραιτηθεί. Σας θυμίζω ότι ήταν ο επόπτης που πήγε σφαίρα στη σέντρα και κατακυρώθηκε το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ. Εκτοτε τον χάσαμε από τα αθλητικά δρώμενα.

Eτοιμοπόλεμος

Μπορεί η μεταγραφή του Χρήστου Αλμπάνη στην ΑΕΚ να μην έχει ακόμα επικυρωθεί, όμως από όσα μαθαίνω πρέπει να θεωρείται τελειωμένη. Ο 23χρονος εξτρέμ του χρόνου θα φορά τα κιτρινόμαυρα και μάλιστα ήδη έχει μπει σε κλίμα ΑΕΚ. Ο Αλμπάνης γνωρίστηκε για πρώτη φορά από κοντά με τους νέους του συμπαίκτες την προηγούμενη εβδομάδα στη Ριζούπολη, ενώ σύμφωνα με ένα «πουλάκι», πέρασε μια βόλτα και από τα γραφεία της ΠΑΕ!

Το μπέρδεμα

Ο Πέδρο Κόντε θεωρούνταν μέχρι και πριν από λίγο καιρό «κλεισμένος» από τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο εσχάτως η εμπλοκή της ΑΕΚ στην υπόθεση περιέπλεξε τα δεδομένα. Το παράξενο της ιστορίας είναι πάντως πως οι επαφές των δύο ομάδων με την πλευρά του παίκτη, έχουν γίνει μέσω… διαφορετικών προσώπων! Αφού υπάρχουν δύο ατζέντηδες που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Χωρίς να είναι σαφές το ποιος εκ των δύο εκπροσωπεί τον ποδοσφαιριστή στο 100%. Κάτι που ίσως ξεκαθαρίσει με την κατάληξη της υπόθεσης του 29χρονου φορ του ΠΑΣ, που έτσι ή αλλιώς, θα αποχωρήσει όπως φαίνεται από τα Γιάννινα.

Στο βάθος μεταγραφή

Ο σέρβος τερματοφύλακας Φίλιπ Κλιάιτς αγωνίστηκε στο μισό της σεζόν στον Πλατανιά, με τη μορφή δανεισμού από την Παρτίζαν. Ο Κλιάιτς θα γυρίσει στην ομάδα του Βελιγραδίου, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να τον ξαναδούμε στην Ελλάδα. Εγινε μια πρώτη κουβέντα. Με ομάδα που απέχει πολλά χιλιόμετρα από την Κρήτη.

Aνέβασε το κασέ του

Η πολύ καλή σεζόν που έκανε ο Γέντριτσεκ έκανε «κλικ» σε δύο συλλόγους της Τουρκίας. Ο σλοβάκος στράικερ περνά ευχάριστα στην Ελλάδα, κι αυτό το λέει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Τα χρήματα, όμως που μπορεί να πάρει στη γειτονική χώρα είναι πολλά. «Το θέμα θα ξεκαθαρίσει άμεσα», έλεγε πριν από λίγες ημέρες ατζέντης που γνωρίζει πολλά.

Εκτόξευση μετοχών

Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ Γιώργος Στρέζος έκανε σούπερ σεζόν. «Πέταγε» ο άνθρωπος και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άνοδο της ομάδας του. Μου είπε μια πηγή (δεν μ’ έχει… ρίξει έξω) ότι οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες. Εχει «σουξέ» ο νεαρός. Ομως είχαν προνοήσει στο Ηράκλειο και το περασμένο καλοκαίρι ο παίκτης έβαλε την υπογραφή του σε διετές κοντράτο. Οποιος λοιπόν ενδιαφέρεται θα πρέπει να μιλήσει με την ομάδα της Κρήτης. Πόσα λεφτά χρειάζονται; Μετά τη φετινή σεζόν τα πράγματα φαντάζουν διαφορετικά.
Νωρίτερα γιατί…

Εχει προκαλέσει εντύπωση σε πολλούς το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει φέτος νωρίτερα την προετοιμασία του (15/6) από ό,τι πέρυσι (20/6). Φέτος, που η πρώτη αγωνιστική υποχρέωση έρχεται Αύγουστο για τα προκριματικά του Europa League και όχι Ιούλιο όπως πέρυσι στα προκριματικά του Champions League.

Γιατί αυτή η αλλαγή;

Διότι ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο δουλειάς και αξιολόγησης του έμψυχου δυναμικού. Οι Ερυθρόλευκοι θα φύγουν για την Αυστρία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στις 25 Ιουνίου. Σε αυτό το δεκαήμερο, που προκύπτει από τις 15 μέχρι και τις 25 Ιουνίου, σίγουρα θα χωρέσουν έξι-επτά προπονήσεις. Τεστ για τους δανεικούς και τέλος πάντων για όσους ακόμη ο Πορτογάλος δεν έχει σχηματίσει πλήρη άποψη. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Και αυτό είναι καλό νέο…