Κατηγορηματικά διέψευσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, την φημολογία περί παραίτησης του γενικού γραμματέα της Βουλής, Κώστα Αθανασίου. Ο κ. Βούτσης, προσήλθε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών συνοδευόμενος από τον κ. Αθανασίου, ο οποίος επίσης διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε υπήρξε ζήτημα παραίτησής του από την θέση του ως γενικού γραμματέα της Βουλής.

«Δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα παραίτησης του γραμματέα. Ουδέποτε το Μαξίμου έθεσε σε αμφιβολία την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στη Βουλή. Δεν μπορώ να καταλάβω πως βγήκε αυτό το δημοσίευμα. Ούτε στο Μαξίμου μπορούν να το καταλάβουν. Ούτε ο ίδιος ο γενικός μπορεί», είπε ο κ. Βούτσης, σχολιάζοντας το εν λόγω δημοσίευμα. Ο πρόεδρος της Βουλής, χαρακτήρισε «εντελώς της πλάκας» τα όσα ακούστηκαν ή δημοσιεύτηκαν περί παραίτησης Αθανασίου, όπως και τα όσα φημολογούνται για «στήσιμο κομματικού κράτους» με αιχμή τις διαδικασίες αξιολόγησης γενικών διευθυντών, τμηματαρχών και υπαλλήλων της Βουλής, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν από την Επιτροπή Κανονισμού υπό την απόλυτη συναίνεση των κομμάτων.

«Το αποτύπωμα είναι απολύτως δημοκρατικό» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής και δήλωσε πολύ υπερήφανος για την ευόδωση των διαδικασιών αξιολόγησης καθώς – όπως είπε – «δυστυχώς» η Βουλή είναι ο πρώτος Οργανισμός ο οποίος ολοκλήρωσε πλήρως την κατά νόμον αξιολόγηση των υπαλλήλων της και προχώρησε στην επιλογή όλων των επιπέδων προϊσταμένων των υπηρεσιών με απολύτως υπηρεσιακά κριτήρια. «Είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτό, διότι ειδικώς στη Βουλή δεν συνηθιζόταν να μπαίνουν έτσι οι προϊστάμενοι» είπε.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος της Βουλής για το πως «αποκρυπτογραφεί» τα δημοσιεύματα αυτά, ανέφερε ότι «το θέμα είναι ότι δεν με έχουν απασχολήσει για να τα αποκρυπτογραφήσω, ούτε βεβαίως να τα απαντήσω» και προσέθεσε: «Δεν απάντησα σε τίποτα απ’ ότι έχει γραφτεί για τα ζητήματα αυτά. Επειδή είμαι της φιλοσοφίας του μισογεμάτου ποτηριού. Για μένα τέτοιου τύπου δημοσιεύματα, τα οποία άλλωστε, δεν τυγχάνουν αναπαραγωγής, αποδεικνύουν ότι είτε το ρεπορτάζ δεν είναι σωστό, είτε ότι δεν έχει το βάθος. Γι’ αυτό δεν τα σπουδαιολογώ όταν λένε ότι ο Βούτσης στήνει το κομματικό του κράτος».

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε ότι στις 15 και 16 Μαίου, θα λάβει μέρος στην Διάσκεψη του ΟΣΕΠ στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα παρευρεθεί και ο Τούρκος Πρόεδρος. «Δεν θα είναι μια τυπική εύκολη Διάσκεψη», είπε ο κ. Βούτσης. Ο πρόεδρος της Βουλής, θα πραγματοποιήσει επίσης διμερείς συναντήσεις στο πλαίσιο των εργασιών της Διάσκεψης.