Εμφανώς μεθυσμένος χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ο οδηγός τηςνταλίκας που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Κηφισού, μεαποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα και να τραυματιστεί ένα ακόμα.

Και ο ίδιος ο οδηγός όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, καταθέτοντας στοστάδιο της προανάκρισης, παραδέχεται ότι πριν πάρει το τιμόνι τηςνταλίκας στα χέρια του είχε πιει κρασί, αλλά επειδή ένιωθε καλάδέχθηκε να κάνει το δρομολόγιο εκτάκτως όταν του ο ζήτησε οσυνάδελφός του.

«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγόςτης νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκαγιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ. όμως δεν «άκουσε»

το τιμόνι.», φέρεται να έχει υποστηρίξει ο κατηγορούμενος, ο οποίοςπαραπέμφθηκε να απολογηθεί για την πράξη του σε ανακριτήαντιμετωπίζοντας ένα κακούργημα για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών,και τέσσερα πλημμελήματα.

Την εικόνα του οδηγού περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοίπου μετέβησαν στο σημείο του δυστυχήματος λέγοντας τα εξής : «Βγήκεαπό το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος».«Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμήοινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, είχε ομιλία συγκεχυμένη καιασταθές βάδισμα….»

Ένας ακόμα αστυνομικός που εξετάστηκε ως μάρτυρας έχει πει ότικατά τον έλεγχο του οχήματος διαπιστώθηκε ότι το όχημα «στερείταιάδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ,βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενουτσιπ. Ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι ακαταχώρητος

στην τερματική της υπηρεσίας μου και δεν προκύπτουν τίτλοιιδιοκτησίας του όπως επίσης και το νόμιμο της εισαγωγής του στηχώρα».

Ο 64χρονος οδηγός έχει παραπεμφθεί για όσα του αποδίδονται νααπολογηθεί σε ανακριτή , ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θααποφασίσει για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.