Εμφανώς μεθυσμένος χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Κηφισού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα και να τραυματιστεί ένα ακόμα.

Και ο ίδιος ο οδηγός όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, καταθέτοντας στο στάδιο της προανάκρισης, παραδέχεται ότι πριν πάρει το τιμόνι της νταλίκας στα χέρια του είχε πιει κρασί, αλλά επειδή ένιωθε καλά δέχθηκε να κάνει το δρομολόγιο εκτάκτως όταν του ο ζήτησε ο συνάδελφός του.

«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ. όμως δεν «άκουσε»
το τιμόνι.», φέρεται να έχει υποστηρίξει ο κατηγορούμενος, ο οποίος παραπέμφθηκε να απολογηθεί για την πράξη του σε ανακριτή αντιμετωπίζοντας ένα κακούργημα για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, και τέσσερα πλημμελήματα.

Την εικόνα του οδηγού περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο του δυστυχήματος λέγοντας τα εξής : «Βγήκε από το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος». «Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα….»

Ένας ακόμα αστυνομικός που εξετάστηκε ως μάρτυρας έχει πει ότι κατά τον έλεγχο του οχήματος διαπιστώθηκε ότι το όχημα «στερείται άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ. Ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι ακαταχώρητος
στην τερματική της υπηρεσίας μου και δεν προκύπτουν τίτλοι ιδιοκτησίας του όπως επίσης και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα».

Ο 64χρονος οδηγός έχει παραπεμφθεί για όσα του αποδίδονται να απολογηθεί σε ανακριτή , ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.