Χαρμολύπη επιφύλασσε ο χθεσινός ημιτελικός του 63ου Διαγωνισμού της Eurovision. Από τη μια ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τον τελικό καθώς το τραγούδι «Όνειρό μου» της Γιάννας Τερζή μετατράπηκε σε εφιάλτη της.

Από την άλλη, η Ελένη Φουρέιρα, εκπροσωπώντας την Κύπρο πέρασε πανηγυρικά στον τελικό επαληθεύοντας τα προγνωστικά που την είχαν ως το απόλυτο φαβορί, σύμφωνα πάντα με τα στοιχήματα.

Ετσι, στον τελικό του Σαββάτου όλη η Ελλάδα θα στηρίξει Φουρέιρα και το «Fuego» της που ξεσήκωσε χθες τη σκηνή της Altice Arena στη Λισαβόνα.

Η Φουρέιρα ήταν εντυπωσιακή κι αυτό που έλεγαν όλοι ήταν ότι όλο το κόνσεπτ ήταν εξαιρετικό. Κρίθηκε σέξι και δυναμική παρουσία που έβαλε φωτιά στη σκηνή και άρεσε στο κοινό που παρακολουθεί Eurovision. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του τραγουδιού όλο το στάδιο φώναζε ρυθμικά το όνομά της.

«Δεν άκουσα καν το Κύπρος είδα την κάμερα και άρχισα να τσιρίζω», περιγράφει η ίδια τα συναισθήματά της, λίγο μετά την πρόκρισή της στον τελικό του Σαββάτου ενώ ευχαρίστησε και την Κύπρο που την εμπιστεύτηκε.

Για τη συμμετοχή της Ελλάδας είπε: «Η Γιάννα είναι νικήτρια. Να μη στεναχωριέται καθόλου. Η Ελλάδα να είναι περήφανη», σχολίασε η Ελένη για τη συνάδελφό της. «Κι εγώ το ήθελα πολύ να περάσει η Γιάννα. Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου», συμπλήρωσε.

Δάκρυα

H αλήθεια είναι ότι η κόρη του Πασχάλη Τερζή έκανε μια προσπάθεια που όμως δεν υποστηρίχθηκε όσο έπρεπε. Κρίθηκε μια φτωχή παρουσία που δεν είχε πολλά να δώσει και να κερδίσει τον κόσμο. Λίγο μετά το τέλος του Α’ Ημιτελικού, η Γιάννα Τερζή αποχώρησε από το Altice Arena στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, με τις κάμερες και τους δημοσιογράφους να την περιμένουν για μία δήλωσή της.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας δεν θέλησε να πει τίποτα, παρά μόνο ότι δεν το έχει ξανακάνει, οπότε και δεν ξέρει τι πήγε λάθος, ενώ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Μάλιστα, η Γιάννα Τερζή έφυγε μόνη της με άλλο αυτοκίνητο και όχι μαζί με την ελληνική αποστολή.

Οσο για το πόσοι τηλεθεατές έμειναν πιστοί στη Eurovision;

Ο Α’ ημιτελικός της Eurovision 2018 έδωσε στην ΕΡΤ ποσοστά 22,3% στο γενικό σύνολο και 23,9% στο δυναμικό κοινό 18-54, με την ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων να συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον.

Το Τατουάζ στον Alpha κράτησε το 21,2% και 19% των τηλεθεατών, ενώ το Survivor στο σύνολο της προβολής του σημείωσε 24,9% και 23,4% αντίστοιχα, σημειώνοντας το υψηλότερο τέταρτο του μετά το τέλος του Α΄ημιτελικού της Eurovision.

Λεπτομέρεια: Οι διοργανωτές έκαναν λάθος το όνομα της Γιάννας Τερζή και την έλεγαν «Γιάννης».