Το γκολ του Μανόλο Γκαμπιαντίνι στο 72′ έδωσε στη Σαουθάμπτον τη νίκη στο Λίμπερτι επί της Σουόνσι (1-0) και παράλληλα, ουσιαστικά την κράτησε στην Πρέμιερ Λιγκ. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στην Τσάμπιονσιπ μετά από επτά χρόνια. Με το αποτέλεσμα αυτό, υποβιβάστηκε και μαθηματικά από το βράδυ της Τρίτης και η Γουέστ Μπρομ.

Ο 26χρονος Ιταλός μπήκε στο ματς στο 68′ και τέσσερα λεπτά αργότερα πέτυχε το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Μαρκ Χιούζ. Προηγήθηκε σουτ του Οστιν, απόκρουση του Φαμπιάνσκι και στη συνέχεια ο Γκαμπιαντίνι σκόραρε από κοντά. Ηταν το πέμπτο εφετινό του γκολ.

Η ομάδα του Μαρκ Χιουζ μετά το τεράστιο «διπλό» που πέτυχε θέλει ένα βαθμό στην τελευταία αγωνιστική για να σωθεί και μαθηματικά (υποδέχεται την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι), ενώ η Χάντερσφιλντ, με την οποία ισοβαθμεί στους 36 πόντους, χρειάζεται μία ισοπαλία στα δύο εναπομείναντα ματς (έχει ένα λιγότερο) με Τσέλσι και Άρσεναλ.

Η Σουόνσι μετά την αποτυχία στην έδρα της θέλει ένα θαύμα για να βρίσκεται και του χρόνου στα σαλόνια της Premier League. Για να συμβεί αυτό οι «κύκνοι» θα πρέπει να επικρατήσουν με όσο το δυνατό περισσότερα γκολ επί της υποβιβασμένης, Στόουκ Σίτι, πάλι στο «Λίμπερτι» και ταυτόχρονα μια εκ των Σαουθάμπτον, Χάντερσφιλντ να ηττηθεί, προκειμένου ισοβαθμίζει με μία από τις δύο ή, και τις δύο (στους 36 βαθμούς) και ταυτόχρονα να έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.