Ο Ολυμπιακός «άλωσε» την Πυλαία επικρατώντας 3-0 (25-19, 25-23, 25-21) του ΠΑΟΚ στον δεύτερο τελικό της Α1 βόλεϊ και είναι ένα βήμα πριν από την επιστροφή του στην κορυφή. Σε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις τους, οι Ερυθρόλευκοι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί σε όλους τους τομείς και παρέμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα. Την Τετάρτη στο κλειστό του Ρέντη θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν τον 28ο τίτλο και πρώτο μετά το 2014.

«Βρήκαμε έναν καλό ΠΑΟΚ απέναντί μας, αλλά ξέραμε ότι αυτό μπορούσε να συμβεί. Η απάντηση της ομάδας στο γήπεδο ήταν καλή. Κάναμε ένα ακόμα βήμα για να νικήσουμε στους τελικούς αλλά δεν παρουσιάσαμε τα κενά διαστήματα που κατά καιρούς έχουμε. Την Τετάρτη θα είναι ένα τεράστιο παιχνίδι. Ευελπιστούμε να έχουμε τον κόσμο μας και εμείς να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Χρειάζεται ένα ακόμα και πρέπει να συνεχίσουμε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας», σημείωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ.

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν κυρίως στην υποδοχή, ενώ παράλληλα δεν μπορούσε να οργανώσει το παιχνίδι του. Αυτό έδινε τη δυνατότητα στους Ερυθρόλευκους να δημιουργούν μία διαφορά ενώ όταν ο ΠΑΟΚ πλησίαζε, αναλάμβαναν δράση ο Αλεξίεφ (στα δύο πρώτα σετ) και ο Οϊβάνεν, με εξαιρετικό σερβίς στο τρίτο, για να τους οδηγήσουν στη νίκη.

Σταθερή απόδοση

«Αυτή τη φορά δεν παρουσιάσαμε τα κενά διαστήματα που είχαμε σε κάποια άλλα παιχνίδια. Σε μία σειρά αγώνων και όχι σε παιχνίδι νοκάουτ δείχνουμε την ποιότητά μας ως ομάδα», σημείωσε ο κεντρικός του Ολυμπιακού Γιώργος Πετρέας.

Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού παραδέχτηκε και ο ακραίος του ΠΑΟΚ Ραφαήλ Κουμεντάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Εμείς δεν βρήκαμε τον ρυθμό που θέλαμε. Ο αντίπαλός μας ήταν διαβασμένος, αλλά εμείς όχι. Θα πάμε στο κλειστό του Ρέντη για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε και να φέρουμε τη σειρά ξανά στο γήπεδό μας. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να μειώσουμε τα λάθη και να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας».