Παρουσίασε δύο νέους πιθανούς διαδόχους του, έκρουσε το καμπανάκι για τον κίνδυνο που συνιστούν οι κυβερνοεπιθέσεις, δήλωσε αισιόδοξος ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα καταφέρουν να λύσουν τις πιο σημαντικές διαφορές τους στο εμπόριο και δήλωσε υποστηρικτής των μετοχών της Apple. Ο λόγος για τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή και τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου με προσωπική περιουσία 84 δισ. δολάρια, Ουόρεν Μπάφετ.

Μιλώντας στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της επενδυτικής εταιρείας του, Berkshire Hathaway, ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του, ο Μπάφετ παρουσίασε τα νέα σχέδιά του για το μέλλον. Μια από τις βασικές κινήσεις ήταν να προσπαθήσει να καθησυχάσει τους μετόχους ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει τις ίδιες επιτυχίες ακόμη και όταν δεν θα είναι ο ίδιος στο τιμόνι.

Ο Μπάφετ έδωσε προαγωγή σε δύο πιθανούς διαδόχους του, τον Γκρέκ Εϊμπελ και τον Αζίτ Ζάιν, οι οποίοι κατέχουν πλέον τη θέση του αντιπροέδρου. Αναλαμβάνουν πλέον μεγαλύτερες ευθύνες για τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Ο Ουόρεν Μπάφετ είναι ήδη 87 ετών και αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα αποχωρήσει από την Berkshire Hathaway. Ο ίδιος έφτιαξε εκεί την πολύ καλή του φήμη προτιμώντας να βάζει στο χαρτοφυλάκιό του μετοχές πετυχημένων εταιρειών που έχουν πολύ καλή διοίκηση. Δεν είναι παράξενο που αρκετοί από τους μετόχους της Berkshire αναρωτιούνται εάν ένας νέος επικεφαλής στην εταιρεία θα έχει την ίδια επιτυχία όσον αφορά τις επενδύσεις.

Μιλώντας κατά τη συνάντηση των μετόχων στην Ομαχα των ΗΠΑ ο Μπάφετ βρήκε επίσης την ευκαιρία να αναφερθεί σε έναν από τους μεγάλους κινδύνους που θεωρεί ότι απειλούν τις εταιρείες και την οικονομία. Εκανε λόγο για τις συνεχώς αυξανόμενες κυβερνοεπιθέσεις, αναφέροντας ότι αποτελούν ιδιαίτερα σημαντική απειλή για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Οπως είπε ο ίδιος, οι επιθέσεις αυτές θα γίνουν περισσότερες και χειρότερες συνιστώντας κίνδυνο που δεν υπήρχε πριν από 10 ή 15 χρόνια.

Αναφορικά με τον κίνδυνο εμπορικού πολέμου με την Κίνα πάντως θέλησε να είναι καθησυχαστικός. Θεωρεί ότι μέχρι τώρα οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών ήταν πολύ καλές και εκτιμά ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Η Berkshire έχει πολλά συμφέροντα στην Κίνα και την Ασία γενικότερα. Διατηρεί μεταξύ άλλων σημαντικό μερίδιο στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD. Εχει επίσης μεγάλη συμμετοχή στην Apple, την General Motors και την Coca Cola, εταιρείες που έχουν μεγάλα συμφέροντα στην Ασία. Ειδικά όσον αφορά την Apple, ο Μπάφετ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα ήθελε να είχε ακόμη περισσότερες μετοχές της, παρά το γεγονός ότι συνήθως δεν προτιμά τεχνολογικές εταιρείες.