Η Μαρία Πρεβολαράκη κατέκτησε στη Ρωσία το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 53 κιλών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πάλης ανδρών-γυναικών και ανέβηκε για δεύτερη σερί χρονιά στο τρίτο σκαλί του βάθρου της διοργάνωσης.

Παράλληλα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε τα έξι μετάλλια σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και ξεπέρασε τον Μπάμπη Χολίδη, ο οποίος είχε 5 σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Με δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, λίγες ώρες μετά τη νέα επιτυχία της, η Πρεβολαράκη τόνισε ότι ήθελε κάτι παραπάνω από το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό, ενώ ευχήθηκε να κατακτήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού υπογράμμισε πως «την ιστορία την γράφουν τα Ολυμπιακά μετάλλια».

«Σίγουρα είμαι ευχαριστημένη με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Κατάφερα και φέτος να ανέβω στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ήθελα φέτος το κάτι παραπάνω» τόνισε αρχικά η Πρεβολαράκη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αντίδρασή της μετά το τέλος του ημιτελικού: «Δάκρυσα, γιατί και φέτος όπως και πέρυσι έχασα από την ίδια αθλήτρια (σ.σ. Καλατζίσκαγια) και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο στα τελευταία δευτερόλεπτα. Έχανα 2-0 και εκτέλεσα στο τέλος μια λαβή που πίστευα ότι θα πάρω δύο πόντους, αλλά τελικά ήταν 2-1 υπέρ της Λευκορωσίδας».

Όσον αφορά στο γεγονός ότι ξεπέρασε τον Μπάμπη Χολίδη υπογράμμισε ότι «είναι ωραίο να κατακτάς μετάλλια και εύχομαι να συλλέξω και άλλα, αλλά την ιστορία την γράφουν τα Ολυμπιακά μετάλλια και εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός να καταφέρω και εκεί να κερδίσω ένα μετάλλιο!». Τέλος, ευχαρίστησε γι’ αυτό το μετάλλιο «… τους συλλόγους Ατλα Καλλιθέας και Μέγας Αλέξανδρος Ασπροπύργου και τους προπονητές τους που με βοηθάνε πάντα με τους αθλητές τους και τους είμαι ευγνώμων. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία, η οποία είναι πάντα στο πλευρό μου».