Ηταν και χθες στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, όπως κάθε ημέρα. Από τη στιγμή που επέστρεψε στην Ελλάδα, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κάνει δεύτερο σπίτι του το στρατηγείο του Ολυμπιακού. Καμία έκπληξη λοιπόν και για τη χθεσινή παρουσία του. Αντιθέτως, έκπληξη ή πιο σωστά εξέλιξη με θέα στα επόμενα ήταν η άλλη απόφαση του 48χρονου Πορτογάλου. Για πρώτη φορά χθες αποφάσισε να κουβεντιάσει με κάποιους εκ των ποδοσφαιριστών. Κάλεσε στο γραφείο του λοιπόν ξεχωριστά τους πρώτους και είναι πιθανό να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο και αύριο. Να δει περισσότερους από τους τέσσερις-πέντε που συνάντησε χθες. Προφανώς αυτή η ενέργεια έχει τη σημασία της, πόσω δε μάλλον αν σκεφτεί κάποιος τι θα συμβεί στο μεγάλο Λιμάνι από τη Δευτέρα και έπειτα. Από τη στιγμή που η φετινή σεζόν θα είναι και επίσημα παρελθόν. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η… επόμενη.

Είναι ξεκάθαρη η επιλογή της διοίκησης. Εχει προσφέρει εν λευκώ στον νέο προπονητή το δικαίωμα της απόφασης για όλους. Ο Μαρτίνς έχει δει ήδη δύο ματς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και δεν είναι απίθανο την Κυριακή να ταξιδέψει με την ομάδα στα Γιάννινα για να δει και την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ και να έχει μια ακόμη πιο ξεκάθαρη εικόνα. Στα δύο ματς με την Κέρκυρα και τον Παναιτωλικό, ο Χρήστος Κόντης χρησιμοποίησε συνολικά 18 ποδοσφαιριστές. Θα έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε αν την Κυριακή θα ανοίξει και άλλο τη βεντάλια των επιλογών προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερο δείγμα γραφής στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς. Του 48χρονου, που πλέον σύντομα θα ανοίξει τα χαρτιά του. Θα αποφασίσει (ή πιο σωστά θα ανακοινώσει) ποιους από τους υπάρχοντες θα θελήσει να διατηρήσει στο ρόστερ του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Εκκαθάριση

Από την εκκαθάριση ξεκινούν όλα. Ηδη γράφονται πολλά ονόματα στα «μεταγραφικά», ήδη οι Πειραιώτες προφανώς και έχουν προχωρήσει σε έναν πρώτο έλεγχο της αγοράς με θέα στην ενίσχυσή τους. Αυτά όμως δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία αυτή τη στιγμή. Ο σχεδιασμός θα ξεκινήσει από τους παραμένοντες. Από εκείνους που θα πείσουν ότι αξίζουν αυτή την ευκαιρία. Σε αυτή τη βάση θα αξιολογηθούν οι ανάγκες. Σε αυτή τη βάση θα προκύψει και το διά ταύτα της μεταγραφικής ενίσχυσης. Βήμα βήμα προχωρά μια προσεκτική κατάσταση επανεκκίνησης. Και τώρα είναι που μπορεί κάποιος να καταλάβει τη σημασία της απόφασης του Ολυμπιακού να βρει από νωρίς τον επόμενο προπονητή του. Να τον εντοπίσει, να συμφωνήσει μαζί του, να τον φέρει στην Ελλάδα. Απαντήσεις που θα αναζητούνταν στην επόμενη «προετοιμασία» της ομάδας, ο Μαρτίνς σχεδόν τις έχει ήδη στα χέρια του. Απαντήσεις που αφορούν τις αποφάσεις «εσωτερικού». Οι υπάρχοντες στο ρόστερ, αργότερα και οι δανεικοί. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία σε εξέλιξη. Είναι ένα πλάνο το οποίο η διοίκηση υποστηρίζει εμπράκτως. Εξού και το γεγονός ότι χθες στον Ρέντη, πέραν του νέου προπονητή ήταν και πάλι ο Γιάννης Βρέντζος που με τη σειρά του έχει συζητήσεις με ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός δεν είπε απλώς ότι θέλει να δημιουργήσει κάτι από την αρχή. Ο Ολυμπιακός δουλεύει ήδη για αυτή την κατασκευή.

n Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στην Ιταλία (TuttoMercatoWeb), ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κατά νου την περίπτωση του Μπρούνο Γκασπάρ της Φιορεντίνα. Τον 25χρονο δεξιό μπακ ο νέος τεχνικός των Ερυθρολεύκων τον είχε μαζί του στη Βιτόρια Γκιμαράες την περασμένη σεζόν.