Δεν είναι υπόθεση… ομαδική, αλλά και είναι. Ενα επιπλέον κίνητρο για όλους, με θέα στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ανάδειξη του Καρίμ Ανσαριφάρντ σε πρώτο σκόρερ της φετινής Σούπερ Λιγκ. Ο Ιρανός είναι ήδη στα 17 τέρματα, άλλα τόσα όμως έχει και ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ. Ενενήντα λεπτά λοιπόν πριν τον επίλογο, η δική τους κόντρα δίνει νόημα. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στα Γιάννενα για να αντιμετωπίσει την Κυριακή τον ΠΑΣ, ο Δικέφαλος του Βορρά φιλοξενεί τον υποβιβασμένο Πλατανιά, μία μέρα νωρίτερα (Σάββατο). Ο Ανσαριφάρντ λοιπόν και κατ’ επέκταση οι συμπαίκτες του θα ξέρουν πατώντας στους Ζωσιμάδες. «Θα βάλω τα δυνατά μου για να είμαι εγώ ο πρώτος σκόρερ» δήλωσε προ ημερών ο 28άχρονος που –όπως και ο Πρίγιοβιτς –ετοιμάζεται σιγά σιγά και για την επόμενη πρόκληση: την παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Ο Ολυμπιακός έχει (και) φέτος την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Η μοναδική ομάδα που έφτασε στα 60 γκολ. Μοιάζει λοιπόν δίκαιο να διαθέτει στις τάξεις του και τον πρώτο σκόρερ. Τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που ήρθε από την… εξωτερική σε μια σεζόν που κανείς δεν μπορούσε να προδικάσει την προσφορά του. Ο Μπέσνικ Χάσι τον άφησε εκτός ευρωπαϊκής λίστας, και ουσιαστικά τέλη Αυγούστου τού διεμήνυσε πως δεν τον υπολογίζει. Αντίστοιχη ήταν και η διάθεση του Πάουλο Μπέντο τον Γενάρη του ’17. Ο Ιρανός όμως έδειξε και απέδειξε ότι δικαίως οι Ερυθρόλευκοι επένδυσαν σε εκείνον. Μια επιλογή της διοίκησης που αν μη τι άλλο βγήκε στο χορτάρι. Φέτος ο Ανσαριφάρντ βρήκε δίχτυα απέναντι σε 11 ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν σκόραρε μόνο κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, τον Ατρόμητο. Δεν έχει σκοράρει και με αντίπαλο τον ΠΑΣ, αλλά εδώ υπάρχει πάντα η ευκαιρία της Κυριακής. Ο τελευταίος Ερυθρόλευκος πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λιγκ ήταν ο Κώστας Φορτούνης. Το δικό του κοντέρ την περίοδο 2015-16 σταμάτησε στα 18 τέρματα. Υπάρχει όμως και δεύτερος ποδοσφαιριστής του σημερινού ρόστερ που έχει κάνει δικό του, τον συγκεκριμένο «προσωπικό» τίτλο: ο Κέβιν Μιραλάς την περίοδο 2011-12 σκόραρε 20 γκολ στο πρωτάθλημα. Ο τελευταίος «ξένος» του Ολυμπιακού πάντως που τα κατάφερε, ήταν ο Ραφίκ Τζιμπούρ (2012-13). Ο Αλγερινός εκείνη την φοβερή του σεζόν πέτυχε όσα γκολ είχε ο Μιραλάς την προηγούμενη. Ο ΠΑΟΚ έχει να εμφανίσει πρώτο σκόρερ από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη (17 γκολ το μακρινό 2006) ενώ δεν είχε ποτέ ξένο ποδοσφαιριστή που κέρδισε τη μάχη της αντίπαλης περιοχής!

Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη του Ρενέ Χένρικσεν ότι πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου. Ο πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού δίνει τη δική του μάχη με την επάρατο νόσο και φυσικά όλοι είναι στο πλευρό του. Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση του διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά στα social media. Ανέβασε μια φωτογραφία του Δανού και τη συνόδευσε με το παρακάτω μήνυμα: «Δύναμη και περαστικά στον Ρενέ Χένρικσεν». Προφανώς το μήνυμά του εκπροσωπεί συνολικά τους Ερυθρόλευκους.

Σε αναζήτηση προπονητικού

Στο μεταξύ οι Ερυθρόλευκοι επιχειρούν με κάθε τρόπο να κάνουν τον χρόνο σύμμαχό τους προκειμένου να είναι έτοιμοι για την εκκίνηση της επόμενης σεζόν. Σε πρώτη φάση δηλαδή για την έναρξη της προετοιμασίας, η οποία υπολογίζεται για τις αρχές του Ιούλη. Από χθες εξετάζονται μια σειρά από αθλητικά κέντρα που μπορεί να φιλοξενήσουν την αποστολή του Ολυμπιακού στο εξωτερικό για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο Κυριάκος Δουρέκας, αλλά και ο πορτογάλος γυμναστής Αντόνιο Ενρίκες είναι ήδη εκτός Ελλάδας προκειμένου να δει από κοντά εγκαταστάσεις που εάν και εφόσον θα προκρίνει ο Πέδρο Μαρτίνς. Πρώτος τους προορισμός η Αυστρία. Υπήρξε μια σχετική φημολογία ότι μαζί με τον Κυριάκο Δουρέκα ταξίδεψε και ο νέος προπονητής των Ερυθρολεύκων, αλλά αυτό δεν ισχύει. Λέγεται ότι οι Πειραιώτες πέραν της συνήθους υποψηφιότητας του Ζέεφελντ, έχουν σκοπό να επιθεωρήσουν μια σειρά από προπονητικά κέντρα στην Ολλανδία και το Βέλγιο. Σε δύο χώρες που τα τελευταία χρόνια τούς προτείνονται και πολλά καλοκαιρινά φιλικά παιχνίδια υψηλού επιπέδου τα οποία λειτουργούν ως πρόβες για τα προκριματικά (φέτος του Γιουρόπα Λιγκ) που ακολουθούν.

Συναντήσεις Βρέντζου με παίκτες

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής προπόνησης στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Βρέντζος είχε διαδοχικές (ξεχωριστές) συναντήσεις με ποδοσφαιριστές της ομάδας.