Η πιο κρίσιμη μέρα μέχρι τις… επόμενες ξημέρωσε για τον Παναθηναϊκό. Στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας, σήμερα το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί το ΔΣ των ΠΑΕ προκειμένου να ψηφίσουν για την αλλαγή του κανονισμού που λέει πως θα υποβιβαστούν οι ομάδες που δεν έχουν καταφέρει να πάρουν αδειοδότηση.

Οι Πράσινοι ήταν εκείνοι που έστειλαν τη… δραματική επιστολή στη Σούπερ Λίγκα, με την οποία ζητούσαν να γίνει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να πάνε σε ψηφοφορία, αλλά και Γενική Συνέλευση στην οποία θα αρκεί η απλή πλειοψηφία και όχι τα 3/4 προκειμένου να περάσει η αλλαγή κανονισμού από τη Λίγκα και να πάει στη συνέχεια στην ΕΠΟ, η οποία θα είναι εκείνη που θα αποφασίσει αν θα περάσει τη συγκεκριμένη αλλαγή και επί της ουσίας θα σώσει τον Παναθηναϊκό και όσες ομάδες δεν έχουν πάρει αδειοδότηση.

Στον Παναθηναϊκό επικρατεί αισιοδοξία ότι αυτή τη φορά οι ψήφοι που χρειάζονται θα μαζευτούν, αφού είναι αρκετές οι ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Το θέμα, ωστόσο, είναι πως η θετική εισήγηση των ΠΑΕ δεν αρκεί, αφού πρέπει να περάσει και από την ΕΠΟ η αλλαγή, ώστε να σωθεί ο Παναθηναϊκός. Και η αγωνία θα παραταθεί, όπως έχει παραταθεί και με το θέμα του Γενς Βέμερ.

Από την ΠΑΕ διέρρεαν πληροφορίες ότι το αργότερο σήμερα θα πληρωθεί ο Γερμανός, ωστόσο υπάρχουν και άλλες που λένε ότι η διοίκηση θα περιμένει να δει τι θα γίνει με το θέμα της ψηφοφορίας στη Λίγκα, πριν… αποφασίσει για το αν θα πληρώσει ή όχι τον Γερμανό. Διότι αν η αλλαγή κανονισμού δεν περάσει από τις ΠΑΕ, τότε έτσι κι αλλιώς ο Παναθηναϊκός θα μοιάζει καταδικασμένος με υποβιβασμό. Κάτι που δεν θα αλλάξει ακόμα και αν πληρώσει τον Βέμερ εφάπαξ.

Νέος κίνδυνος με αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμό υπάρχει πλέον για τον Παναθηναϊκό, καθώς χθες εκδικάστηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η καταγγελία του Μάικλ Εσιέν για οφειλόμενα ύψους 11.000 ευρώ από τη δόση Φεβρουαρίου και ολόκληρη η δόση Μαρτίου. Μάλιστα, στις 30 Απριλίου έληξε μία ακόμα δόση η οποία δεν πληρώθηκε και ο Γκανέζος αναμένεται να προχωρήσει σε νέα καταγγελία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγει η απόφαση εις βάρος του Παναθηναϊκού και να ενεργοποιηθεί νέο -3 και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πληρώσει τον Γκανέζο ώστε να γλιτώσει την αφαίρεση βαθμών και τον υποβιβασμό. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Εσιέν έχει κάνει καταγγελία μόνο για τις οφειλόμενες δόσεις και όχι για το σύνολο του ποσού, όπως ο Βέμερ. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να δίνει λιγότερα χρήματα και να έρχεται σε συμφωνία μαζί του.

Επίσης χθες συζητήθηκε και η καταγγελία του Μλάντεν Πέτριτς για τα 163.000 ευρώ που του οφείλονται για την Εφορία. Κάτι το οποίο σημαίνει πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και απόφαση. Σε αντίθεση όμως με τον Εσιέν, στην περίπτωση του κροάτη πρώην επιθετικού δεν προβλέπεται αφαίρεση βαθμών. Οχι τουλάχιστον ακόμα, αφού ο Πέτριτς δεν έχει ζητήσει ενεργοποίηση ποινών.

Ανακοίνωση για Χένρικσεν

Ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Ρενέ Χένρικσεν, ο οποίος δίνει μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος με συνέντευξή του χθες. «Ενας από τους πλέον αγαπητούς ποδοσφαιριστές, που τίμησαν με την αγωνιστική και όχι μόνο παρουσία τους τον Παναθηναϊκό και τα ελληνικά γήπεδα, με θάρρος περισσό ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα. Ο Ρενέ Χένρικσεν θα είναι ο νικητής σε έναν ακόμα αγώνα υψηλών απαιτήσεων. Οι ευχές όλων για γρήγορη και επιτυχή έκβαση είναι μαζί του» ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Αύριο ο Πιεμπονγκσάντ

Αύριο – ίσως και αργά απόψε – αναμένεται να έρθει στη χώρα μας ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και αμέσως θα ξεκινήσει τις συζητήσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο. Οπως διέρρεε και χθες από το περιβάλλον του Ταϊλανδού, προς το παρόν δεν έχει προκύψει συμφωνία για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.