Ο Πέτρος Μάνταλος είναι και πάλι εδώ. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει γυρίσει γερός και υγιής στη δράση, αφήνοντας, όπως φαίνεται, οριστικά πίσω τον σοβαρό τραυματισμό, που τον οδήγησε τον Οκτώβριο στην πόρτα του χειρουργείου και τον κράτησε μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για έξι μήνες. Για δεύτερη, μάλιστα, φορά τα τελευταία δύο χρόνια.

Το παραπάνω στοιχείο δεν είναι απλό, όμως ο Μάνταλος δείχνει πως θα το ξεπεράσει, επιστρέφοντας πιο δυνατός από ποτέ και αναλαμβάνοντας και πάλι ρόλο ηγέτη στο σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ. Το οποίο έμαθε να ζει χωρίς τον αρχηγό του και κατάφερε να καλύψει με λύσεις εκ των έσω την τεράστια απουσία του, φτάνοντας μέχρι τέλους και κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Ισως αυτό το γεγονός να κάνει κατανοητό το μέγεθος της φετινής επιτυχίας της ΑΕΚ, που πέρα από τον Μάνταλο έχασε για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν και τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Μπορεί ο σουηδός άσος να μη φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα, αφού αποχωρεί στο τέλος της σεζόν και δεν θα προλάβει να αγωνιστεί σε κάποιο από τα δύο παιχνίδια που απομένουν, ωστόσο ο Μάνταλος είναι εδώ.

Η επιστροφή του αρχηγού στη δράση ήρθε χωρίς βιασύνη και βάσει πλάνου. Ο Μάνταλος δούλεψε σκληρά όλους αυτούς τους μήνες και, παρότι δεν κρατιόταν για την επιστροφή, ακολούθησε τις οδηγίες του προπονητικού και ιατρικού τιμ κατά γράμμα, μπαίνοντας ξανά στο γήπεδο όταν θα ήταν απόλυτα έτοιμος. Σίγουρα ο captain της Ενωσης θα χρειαστεί χρόνο και ρυθμό για να βρει ξανά τον εαυτό του. Ωστόσο όλα δείχνουν πως θα είναι στο 100% για το ματς όπου θα τον χρειαστεί η ΑΕΚ. Τον τελικό με τον ΠΑΟΚ δηλαδή, στον οποίο ο Μάνταλος θα παρουσιαστεί έχοντας καταγράψει ήδη τρεις συμμετοχές. Μιας και πέρα από τους αγώνες με Λεβαδειακό και Κέρκυρα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και στη φιέστα με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Ισως και για περισσότερο χρόνο.

Αλλωστε από το παιχνίδι με την Κέρκυρα κιόλας φάνηκε το πόσο σημαντικός είναι για τον Δικέφαλο και πόσο έλειψε μέσα στη σεζόν. Κάνοντας άμεσα τη διαφορά στο γήπεδο με τις ενέργειες και την ποιότητά του. Δεν είναι τυχαίο πως οι μεγαλύτερες φάσεις της ΑΕΚ στο ματς με τους Φαίακες ήρθαν στο διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο ο αρχηγός. Τα χαρακτηριστικά του οποίου κρίνονται ως μοναδικά για το κιτρινόμαυρο ρόστερ.

Πλέον ο Μάνταλος κοιτάζει μόνο τον τελικό. Εκεί όπου ο στόχος είναι να είναι απόλυτα έτοιμος για να αποτελέσει έναν καθοριστικό παράγοντα του αγώνα, αλλάζοντας τις ισορροπίες του ματς υπέρ της ΑΕΚ. Οπως έκανε και στον προ διετίας τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, όπου με το δικό του γκολ η Ενωση άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου, που σε λίγες ημέρες από τώρα θέλει να βάλει ξανά στη συλλογή της. Κλείνοντας τη χρονιά με το νταμπλ και τον Μάνταλο να σηκώνει και δεύτερη κούπα έπειτα από εκείνη του πρωταθλητή.

Με ανοικτό πούλμαν

Το διαιτητικό δικαστήριο συνεδριάζει την Πέμπτη και έτσι το πιθανότερο είναι πως την Παρασκευή θα έχει βγει η απόφαση σχετικά με την προσφυγή του ΠΑΟΚ, δίνοντας έτσι στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να κάνει κανονικά τη φιέστα τίτλου το Σάββατο. Πάντα στο σενάριο που δεν υπάρξει κάποια κοσμοϊστορική ανατροπή. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πλάνο που έχουν στην Ενωση είναι να γίνει η απονομή του τίτλου στη Ριζούπολη και κατόπιν η ομάδα να επιβιβαστεί σε ένα κιτρινόμαυρο ανοικτό πούλμαν, κάνοντας τον γύρο της Νέας Φιλαδέλφειας και περνώντας μπροστά και από την «Αγια-Σοφιά». Με παίκτες και κόσμο να γίνονται ένα, γιορτάζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο πλαίσιο ευρωπαϊκών τελετουργικών, όπως για παράδειγμα της Ισπανίας.