Eνα πράγμα έπρεπε με κάθε τρόπο να αποφύγει ο Παναθηναϊκός στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα του χθεσινού ντέρμπι με τη Ρεάλ: να μη φτάσει, και πάντως να μη φύγει (προς το καλάθι του) η μπάλα από τα χέρια του Τζέισι Κάρολ, αλλά τζίφος!

Προς θλίψιν τους οι Πράσινοι επέτρεψαν να συμβούν και τα δύο και μάλιστα δυο φορές και πλήρωσαν ακριβά τα επίχειρα της ολιγωρίας τους: γνώρισαν μια δεύτερη απανωτή ήττα με 81-74, βρίσκονται πίσω με 2-1 και καλούνται να παίξουν τα ρέστα τους αύριο το βράδυ στο ίδιο γήπεδο, με στόχο να ισοφαρίσουν και να ξανακουβαλήσουν τη σειρά στο ΟΑΚΑ.

Εβδομήντα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, με το σκορ στο 71-70 και μετά το άστοχο ανάποδο λέι απ του Μάικ Τζέιμς, ο (επονομαζόμενος) «σκίουρος του Γουαϊόμινγκ» υπερφαλάγγισε τον Νικ Καλάθη και με λέι απ έγραψε το 73-70, αλλά η συνέχεια υπήρξε ακόμη χειρότερη: στα 51» με τον (κατάκοπο από την υπερπροσπάθεια) Καλάθη γαντζωμένο πάνω του ο αμερικανός γκαρντ με το αζερικό διαβατήριο πέτυχε ένα ασύλληπτο τετράποντο, που έμελλε να αποβεί το θανατηφόρο κτύπημα για τους Πράσινους.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που ίσως μπερδεύτηκε με την επιστροφή του Γιουλ και πάντως ήταν τρωτός, ο Παναθηναϊκός παρά τις παλινωδίες του έδειξε χαρακτήρα και βρήκε, αλλά απώλεσε, μια μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το break. Επέστρεψε από το -13, ισοφάρισε σε 70-70 και είχε την τύχη στα χέρια του, αλλά δεν διαχειρίστηκε σωστά τις καταστάσεις και τις λεπτομέρειες στο τελευταίο δίλεπτο, ενώ επλήγη κιόλας από τις αποφάσεις των διαιτητών. «Υπήρξαν περίεργες αποφάσεις σε πολύ εύκολες και καθαρές φάσεις. Εφόσον όλα είναι προαποφασισμένα, δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να παίξουμε το επόμενο ματς» σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Μάνος Παπαδόπουλος.

Ρεάλ: Κοζέρ 4, Ράντολφ 8, Φερνάντεθ 9, Ντόντσιτς 7 (10ρ., 3 ασ.), Ρέγες 5, Αγιόν 8, Κάρολ 17 (3/3 δ., 3/3 τρ., 2/2 β.), Ταβάρες 2, Γιουλ 8, Τόμπκινς 5, Τέιλορ 8.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 6, Ρίβερς, Τζέιμς 14 (2/5 δ., 2/5 τρ., 4/6 β., 2 ασ.), Παππάς, Ντένμον 3, Γκιστ 14 (6/10 δ., 0/1 τρ., 3/3 β., 5ρ.), Βουγιούκας 2, Γκέιμπριελ 2, Λοτζέσκι 3, Καλάθης 26 (5/10 δ., 4/9 τρ., 4/6 β., 3 ρ., 4 ασ., 1 κλ.), Αντετοκούνμπο 3.

«Τσιρκολίγκα»

Nέους μύδρους κατά της Ευρωλίγκας και του Τζόρντι Μπερτομέου εξαπέλυσε χθες το βράδυ μετά την ήττα του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ολη η Ευρώπη καταλαβαίνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι η διοργάνωση δεν κρίνεται εντός γηπέδου. Οποιος δεν το βλέπει, ή βλάκας είναι ή στημένος.Ο αποτυχημένος ισπανός υπάλληλος με τα γυαλάκια έχει κάνει την διοργάνωση τσιφλίκι του. Την τελευταία διετία έχουμε σχεδόν σε όλους τους αγώνες πρωταγωνιστή κάποιον άγνωστο διαιτητή.Οι αθλητές και οι προσπάθειές τους είναι πια σε δεύτερη μοίρα. Εκεί κατάντησες το μπάσκετ άχρηστε.Εάν δεν αλλάξουν άμεσα και ριζικά πρόσωπα και καταστάσεις εμείς στο τέλος της σεζόν αποχωρούμε από αυτό που πλέον θα έπρεπε να ονομάζεται τσιρκολίγκα».

– Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης απέρριψε χθες την προσφυγή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία ζητούσε την αμνήστευση της ποινής που έχει επιβληθεί από τον αθλητικό δικαστή της Ευρωλίγκας στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

– Η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα έμεινε ζωντανή στον ρωσικό «εμφύλιο», καθώς χθες νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη με 79-73, μείωσε σε 2-1 και αύριο θα επιδιώξει να ισοφαρίσει και να οδηγήσει τη σειρά σε πέμπτο αγώνα. Απόψε η Μπασκόνια υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε, η οποία προηγείται με 2-1 μετά την προχθεσινή ήττα της με 88-83.