Η αποψινή μάχη στην arena του Μονάχου θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Star Wars». Ταιριάζει γάντι όταν αναφέρεται κάποιος σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης. Βέβαια θα μπορούσε να πει κάποιος ότι πρόκειται για Cup Wars αν αναλογιστεί ότι οι δύο ομάδες θα απλώσουν 17 Τσάμπιονς Λιγκ στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Από τη μία πλευρά τα 12 της φιλοξενούμενης Βασίλισσας κι από την άλλη τα πέντε της γηπεδούχου Μπάγερν.

Το θέμα βέβαια είναι ποια από τις δύο ομάδες θα κάνει απόψε βήμα πρόκρισης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Κίεβο. Δεν χωρά αμφιβολία πως είναι το ζευγάρι που έχει τη λάμψη και η μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Υπάρχει άραγε συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο ομάδες; Η απάντηση είναι καταφατική και πρόκειται για τον προπονητή των Βαυαρών, Γιουπ Χάινκες. Ο βετεράνος κόουτς της Μπάγερν έχει συνδέσει το όνομά του και την προπονητική του καριέρα με μια μεγάλη, με μια ένδοξη βραδιά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την ισπανική ομάδα το 1998, βάζοντας τέλος σε αναμονή 32 χρόνων. Ο Χάινκες όμως έχει οδηγήσει και την Μπάγερν στην κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής και όσες φορές οι ομάδες του αγωνίστηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ, έφτασαν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Απομένει να δούμε αν θα τα καταφέρει και φέτος. Από τη μια πλευρά ο Λεβαντόφσκι που έχει βάλει φέτος 39 γκολ και από την άλλη ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ, ο οποίος δείχνει ασταμάτητος. Μπορεί κάποιος να βάλει ταμπέλα «φαβορί» σε μία από τις δύο ομάδες; Οχι βέβαια. Κι όποιος το επιχειρήσει ενδέχεται να… εκτεθεί. Το σίγουρο όμως είναι πως η Μπάγερν παίζει απόψε εντός έδρας και θέλει να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός, γνωρίζοντας ότι η αποστολή της στο Μπερναμπέου δεν θα είναι εύκολη.