Με δηλώσεις που παραχώρησε χθες σε μέσο της Ισπανίας, ο Μανόλο Χιμένεθ αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραμονής του στην ΑΕΚ και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Τονίζοντας μάλιστα πως αν ερχόταν μια πρόταση, για παράδειγμα από τη Σεβίλλη, η επιστροφή στην πατρίδα του θα έμοιαζε ιδιαίτερα πιθανή.

Τα λεγόμενα του Χιμένεθ περιγράφουν πάνω κάτω την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή όσον αφορά στο μέλλον του. Που το πιθανότερο πάντως είναι να παραμείνει… κιτρινόμαυρο. Ο προπονητής της Ενωσης έχει ως προτεραιότητα την παραμονή του στην ΑΕΚ. Εχοντας ήδη συζητήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και για μια σειρά από θέματα που αφορούν στην επόμενη χρονιά με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Οι δύο άνδρες έχουν συχνές και απευθείας επαφές και φαίνεται πως αυτό που μένει για να επικυρωθεί η επέκταση της συνεργασίας τους είναι ένα νέο ραντεβού όπου θα τεθούν επί τάπητος οικονομικού τύπου ζητήματα αλλά και η χρονική διάρκεια του νέου συμβολαίου του Χιμένεθ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», αυτή θα είναι πιθανότατα διετούς διάρκειας.

Το δέλεαρ

Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί στην περίπτωση που έρθει μια πρόταση για τον ισπανό τεχνικό από σύλλογο της Πριμέρα. Ακόμα κι αν αυτός δεν είναι η Σεβίλλη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η οικογένεια του Χιμένεθ παραμένει στην Ισπανία και αυτός είναι ένας παράγοντας που ίσως παίξει τον ρόλο του για την απόφαση του ανδαλουσιανού τεχνικού. Πάντα στο ενδεχόμενο που έρθει στα χέρια του μια συμφέρουσα πρόταση από την πατρίδα του.

Το παραπάνω σενάριο προς το παρόν παραμένει υποθετικό. Αφού η μόνη ομάδα με την οποία έχει μιλήσει ο Χιμένεθ για το μέλλον του είναι η Ενωση. Με την οποία έχει δεθεί, έχει πετύχει πολύ μεγάλα πράγματα (έγινε μόλις ο πρώτος προπονητής μετά τον Μπάγεβιτς που κατακτά τον τίτλο με τον Δικέφαλο) και έχει ακόμα ανεκπλήρωτα όνειρα. Οπως η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το καλοκαίρι εφόσον παραμείνει στους Κιτρινόμαυρους.

Το βέβαιο είναι πως με τα τωρινά δεδομένα το θέμα του Χιμένεθ δείχνει ανοικτό για την ΑΕΚ. Και θα μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώθηκε και τυπικά όταν ο Ισπανός τεχνικός βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο. Ωστόσο είναι σαφές πως το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή οδηγεί στο ότι ΑΕΚ και Χιμένεθ θα συνεχίσουν μαζί. Με τον ισπανό τεχνικό να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τη διοίκηση του Δικεφάλου και να συνεχίζει στο τιμόνι της ομάδας έπειτα από την εντυπωσιακή φετινή πορεία της Ενωσης. Εκτός αν έρθει μέχρι εκείνη τη στιγμή μια πρόταση από ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν που θα θέσει ένα ισχυρό δίλημμα στον ανδαλουσιανό προπονητή για την επόμενη μέρα της καριέρας του.