Πέρυσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να επανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας από την Εφές Αναντολού στο 4ο παιχνίδι στην Πόλη, αλλά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του ξέρουν καλά ότι στην καυτή Ζαλγκίριο Αρένα (η πιο δημοφιλής έδρα της Ευρώπης και πρώτη σε μέσο όρο θεατών στην Ευρωλίγκα) η μεγάλη ευκαιρία είναι απόψε (20.00 – Novasports 1).

Και ας μην είναι καλά με τους τραυματίες ο Ολυμπιακός και φυσικά ζητείται εκ νέου αυταπάρνηση, με τον γιατρό της ομάδας Θεοφάνη Τσαβίση να σκέφτεται ο άνθρωπος να… σκίσει τα πτυχία του με αυτά που έχει δει τις τελευταίες μέρες με τον Μπόγρη να παίζει με ρήξη μηνίσκου και τους Παπανικολάου και Στρέλνιεκς να παίζουν με σημαντικές ενοχλήσεις, ο πρώτος μάλιστα (όπως και ο Μπόγρης) με δική του ευθύνη.

Ο εορτάζων χθες Γιώργος Πρίντεζης κέρασε τους συμπαίκτες του –μαζί με τον Μπόγρη -, αλλά δεν συμμετείχε στην τελευταία προπόνηση και είναι αμφίβολος για το σημερινό παιχνίδι, αν και ταξίδεψε με την αποστολή, όπως και ο επίσης τραυματίας Μιλουτίνοφ.

«Αξιοι σεβασμού»

«Εχει κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι ο Γιώργος. Θα δούμε πώς θα είναι στην αυριανή (σημερινή) πρωινή προπόνηση. Στο προηγούμενο ματς πολλά παιδιά έπαιξαν με προβλήματα και κάνοντας ένεση, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει όλοι θα θέλουν να παίξουν» τόνισε ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να θυμίζει ότι η Ζαλγκίρις έχει πλέον το πλεονέκτημα, αλλά και κάτι ακόμα που μπορεί να τους προσθέσει βάρος.

«Το «πρέπει» είναι πλέον στη δική τους πλευρά. Τέτοια ματς οι δικοί μας παίκτες, οι περισσότεροι, έχουν δώσει πολλά. Ξέρουμε τι χρειάζεται να κάνουμε και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η άμυνα είναι το κλειδί και πρέπει να είναι δυνατή, αλλά χρειάζεται να υπάρξει και ισορροπία με την επίθεση. Γιατί αν δεν παίξεις καλά εκεί, δίνεις προϋποθέσεις στον αντίπαλο να τρέξει» τόνισε ο έλληνας τεχνικός την ώρα που ο Ιωάννης Παπαπέτρου απένειμε τα εύσημα στους τραυματίες.

«Είναι απίστευτο συναίσθημα, είναι συγκινητικό. Σε κάνει και σένα να παίξεις παραπάνω. Αυτά τα παιδιά είναι άξια σεβασμού και δείχνει η αυταπάρνησή τους το ποιόν του χαρακτήρα τους» τόνισε ο νεαρός φόργουορντ που θυμήθηκε και τα περσινά.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο γήπεδο, μια δύσκολη έδρα, θα είναι δύσκολα και τα δύο ματς. Επικεντρωνόμαστε στο πρώτο ματς, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Εμείς έχουμε ξαναϋπάρξει σε τέτοιες σειρές. Και πέρυσι χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά περάσαμε τελικά. Εχουμε την εμπειρία και την ποιότητα να πάρουμε τη νίκη. Ο έλεγχος των ριμπάουντ είναι πολύ σημαντικό στοιχείο» τόνισε χαρακτηριστικά.