Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, συναντήθηκαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και οι επικεφαλής των ελληνικών εταιρειών που διακρίθηκαν στα φετινά παγκόσμια βραβεία, WITSA Global ICT Excellence Awards 2018.

Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας – WITSA αποτελεί μια κοινοπραξία 82 συνδέσμων πληροφορικής απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν άνω του 90% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας.

Ο ΣΕΠΕ στηρίζει ενεργά τα WITSA Global ICT Excellence Awards, τα οποία απονέμονται κάθε χρόνο με στόχο την ανάδειξη των επιχειρήσεων, που διαπρέπουν στον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι υποψηφιότητες που έχει υποβάλει ο ΣΕΠΕ στα WITSA Global ICT Excellence Awards από το 2006, διακρίνονται για δώδεκα συνεχόμενα χρόνια, κατακτώντας συνολικά 19 βραβεία.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ΣΕΠΕ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Τάσο Τζήκα και το γενικό διευθυντή ΣΕΠΕ και αντιπρόεδρο WITSA για την Ευρώπη, κ. Γιάννη Σύρρο, ενώ από την πλευρά των βραβευθέντων εταιρειών το παρών στο προεδρικό μέγαρο έδωσαν:

* Εκ μέρους της “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ”, νικήτριας στην κατηγορία “Digital Opportunity Award” για το έργο Rural Broadband, παρευρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Γιάννης Δερμιτζάκης. Το έργο “Rural Broadband” αφορά την ανάπτυξη ενός σύγχρονου και υψηλών ταχυτήτων ευρυζωνικού δικτύου στις “Λευκές” αγροτικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας -ορεινές, νησιωτικές και μειονεκτικές περιοχές που αποτελούνται από απομακρυσμένα οικιστικά διαμερίσματα- στις οποίες δεν παρέχεται ευρυζωνική πρόσβαση και δεν υπήρχαν σχέδια για μελλοντικές ιδιωτικές επενδύσεις αντίστοιχων υποδομών.

* Εκπροσωπώντας την BYTE COMPUTER, που αναδείχθηκε Merit Winner στην κατηγορία “Private Sector ICT Excellence Award”, στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, κ. Σπύρος Βυζάντιος. Η εταιρία διακρίθηκε για την υλοποίηση της πλατφόρμας DGSign, η οποία παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού εξ’ αποστάσεως, αξιοποιώντας την τεχνολογία και συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην ευελιξία και ταχύτητα των διαδικασιών στις συναλλαγές μεταξύ εταιριών καθώς και οργανισμών του δημοσίου τομέα.

* Από την πλευρά της SENSEONE, που αναδείχθηκε Merit Winner στην κατηγορία Emerging Digital Solutions Award, το παρών έδωσε ο κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος, CEO της SenseOne και Executive Vice President του SingularLogic Group. Η επιχείρηση διακρίθηκε με κριτήριο τις εξαιρετικές επιδόσεις της SenseOne IoT Platform στις θεματικές αγορές των ψηφιακών λύσεων Internet of Things (IoT) για “Smart Buildings” και “Smart Cities”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τις εταιρείες για την παγκοσμίου βεληνεκούς βράβευσή τους και εξέφρασε την πεποίθηση πως η διάκριση των τριών ελληνικών εταιριών και στα φετινά βραβεία, αποτελεί επιβεβαίωση του υψηλού επιπέδου ψηφιακών λύσεων που προσφέρουν οι ελληνικές εταιρείες σε διεθνές επίπεδο, αλλά και της δυναμικής του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του του ΣΕΠΕ, κ. Τάσος Τζήκας, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να γίνει ένα ευρωπαϊκό hub τεχνολογιών, γιατί διαθέτει την πρώτη ύλη που είναι το υψηλής εξειδίκευσης επιστημονικό δυναμικό. Οι ελληνικές επιχειρήσεις ψηφιακής τεχνολογίας αποτελούν ένα εθνικό κεφάλαιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να κάνει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται. Είναι εξωστρεφείς εταιρείες οι οποίες έμειναν όρθιες μέσα στην κρίση. Η Ελλάδα πρέπει να αναδείξει τις τεχνολογίες σε μια νέα στρατηγικής σημασίας βιομηχανία. Μία βιομηχανία πολύτιμο σύμμαχο για όλους τους παραγωγικούς κλάδους της Ελληνικής οικονομίας».