Ο νεοδιορισμένος CEO του γκρουπ VW θέλει να επαναπροσδιορίσει την πολιτική της φίρμας, ακόμη και να επανεξετάσει τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου.

Ο αποφασισμένος Χέρμπερτ Ντις ανέφερε, προσφάτως, ότι θα επανεξεταστούν και οι 12 φίρμες, και είναι πολύ πιθανόν, κάποια από αυτές να πουληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σαφώς, δεν τίθεται θέμα για τις πιο εμπορικές φίρμες – VW, Audi, Skoda, Seat ή η Lamborghini – αλλά ίσως στο στόχαστρο της διοίκησης της VW να βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα η Scania, η MAN και ακόμη περισσότερο η Ducati. Όπως ανέφερε ο νέος CEO, στα άμεσα σχέδια της φίρμας είναι «να επενεξεταστούν όλα τα εμπορικά σήμερα της VW και ορισμένα από τα περιουσιακά να πουληθούν, ώστε να διατηρηθούν μόνο τα ισχυρότερα σήματα».

Σήμερα, εκτός από την Audi και τη VW που αποτελούν και την ραχοκοκαλία του ομίλου, η Seat όπως και η Skoda είναι για τον γερμανικό όμιλο όπως η «κότα με το χρυσό αυγό»: Και οι δύο φίρμες διαθέτουν νέα μοντέλα με εξαιρετική εμπορική επιτυχία που ενισχύουν την παρουσία του ομίλου παγκοσμίως, με συνεχή ανοδική πορεία επιφέροντας «ζεστό χρήμα» στην μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία.

Να σημειωθεί ότι, το 2017, η Skoda σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, με ταξινομήσεις περίπου 1.2 εκατομμύρια οχήματα – αύξηση 6,6% σε σχέση με το 2016. Συνολικά, οι παραδόσεις του Volkswagen Group αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 4,3% αγγίζοντας τα 10,7 εκατ. αυτοκίνητα. O Xέρμπερτ Ντις ανέλαβε την διοίκηση της VW πριν από λίγες ημέρες, από τον Ματίας Μίλερ.