ΟΦΗ και Αρης εξακολουθούν να προχωρούν προς την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, επτά αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος. Ο Αρης έφερε εκτός έδρας 0-0 με τον Απόλλωνα Πόντου, χάνοντας την ευκαιρία να προσπεράσει τον ΟΦΗ που δεν κατάφερε να νικήσει τον Κισσαμικό στα Περιβόλια.

Ο ΟΦΗ ήταν αγκαλιά με τη νίκη (είχε προηγηθεί με τον Ντίνα στο 67′), δέχθηκε όμως την ισοφάριση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Ξύδα. «Επρεπε να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι σε πολλές φάσεις. Η μπάλα τιμωρεί και μας τιμώρησε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Παρ’ όλα αυτά δεν μπορώ να διαγράψω την προσπάθεια και το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα» είπε ο Νίκος Παπαδόπουλος. Το ματς είχε αρκετή ένταση στο τέλος και σύμφωνα με τους φιλοξενουμένους απειλήθηκε επεισόδιο μεταξύ του προέδρου του Κισσαμικού Αντώνη Ροκάκη και παραγόντων του ΟΦΗ. Είχε προηγηθεί αρπαγή πανό των γηπεδούχων από φίλους του ΟΦΗ.

Ο προπονητής του Αρη, Δημήτρης Σπανός, χαρακτήρισε το πρώτο μέρος του αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου το χειρότερο διάστημα της ομάδας του στη φετινή περίοδο. «Ηταν ένα άσχημο απόγευμα για εμάς. Είναι δύο ιστορικές ομάδες, αλλά σε αυτό το γήπεδο δεν μπορούσαν να γίνουν ευκαιρίες. Το πρώτο μέρος είναι το χειρότερο που έχουμε κάνει φέτος. Στη συνέχεια όμως βελτιωθήκαμε, κάναμε κάποιες ευκαιρίες και είχαμε και τη φάση στο 93′. Πλέον έχουμε επικεντρωθεί στη μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου» είπε ο τεχνικός του Αρη.

Με γκολ του Κυνηγόπουλου, η Παναχαϊκή νίκησε στη Φιλιππούπολη τον Απόλλωνα Λάρισας 1-0. Ηταν το πρώτο φετινό ματς των γηπεδούχων στη φυσική έδρα τους. «Θέλαμε το τρίποντο, καθώς διεκδικούμε την τρίτη θέση και η νίκη θα μας έδινε ένα μικρό πλεονέκτημα» υποστήριξε ο προπονητής της Παναχαϊκής, Σωκράτης Οφρυδόπουλος.

Ο Ούγκο Κάιπερς ήταν πάλι πρωταγωνιστής του Εργοτέλη, καθώς σημείωσε δύο γκολ στο 4-1 επί της ΑΕ Καραϊσκάκης, ένα αποτέλεσμα που φέρνει την ομάδα του Τάκη Γκώνια ακόμα πιο κοντά στην παραμονή στην κατηγορία. Παράλληλα, ο βέλγος επιθετικός έφτασε τα 20 γκολ και πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ ξεπερνώντας τον Δημήτρη Μάνο του ΟΦΗ.

Τα αποτελέσματα στην 27η αγωνιστική: ΑΟΧ/Κισσαμικός – ΟΦΗ 1-1, Εργοτέλης – ΑΕ Καραϊσκάκης 4-1, Αναγέννηση Καρδίτσας – Πανσερραϊκός 1-0, Παναιγιάλειος – Δόξα Δράμας 1-0, Αιγινιακός – Σπάρτη 2-0, Απόλλων Πόντου – Αρης 0-0, Απόλλων Λάρισας – Παναχαϊκή 0-1, Καλλιθέα – Αχαρναϊκός 3-0 (ά.α.), Τρίκαλα – Βέροια 3-0 (ά.α.).

Βαθμολογία: ΟΦΗ 65, Αρης 64, Παναχαϊκή 54, Κισσαμικός 50, Τρίκαλα 45.