Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, με τους παίκτες του να ασχολούνται και αυτοί όλο το Σαββατοκύριακο με τα διοικητικά και να ρωτούν τι ακριβώς συμβαίνει.

Από τη μία, το Pan Asia του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Από την άλλη, το Athens Alive του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Και στη μέση, το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού, που μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως… PANathinaikos Alive, αν ενώσουμε τα δύο επενδυτικά funds που ερίζουν για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του κρατούν ζωντανό τον Παναθηναϊκό κόντρα σε όλα τα προβλήματα που τους παρουσιάζονται. Και χθες στη Νέα Σμύρνη, κόντρα στον Πανιώνιο, εμφανίστηκαν σαν κανονικός… Παναθηναϊκός επικρατώντας με 3-0. Το τρικ του Ουζουνίδη με τον Λουτσιάνο στην κορυφή της επίθεσης και τον Δώνη πίσω του έπιασε. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε με φάουλ στο 35′, τρία λεπτά αργότερα έβγαλε την ασίστ στον Λουντ για το 2-0 και ουσιαστικά καθάρισε μόνος του ένα παιχνίδι που πριν από την έναρξή του είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας για τους Πράσινους. Κατάφεραν όμως να το απλοποιήσουν. Παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, με αυτοματισμούς, εμπνεύσεις και γρήγορη σκέψη, οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν αντιμετώπισαν προβλήματα απέναντι σε έναν φλύαρο και κακό Πανιώνιο, που έμεινε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Αυτή, μάλιστα, ήταν η δεύτερη πιο μεγάλη σε έκταση εκτός έδρας νίκη επί Ουζουνίδη στον πάγκο (για το πρωτάθλημα) μετά το περσινό 5-0 κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη.

Το τρίτο γκολ σημείωσε ο Γκιγιέρμο Μολίνς που μπήκε στη θέση του Δώνη στο 72′ και σκόραρε 12 λεπτά αργότερα, φτάνοντας τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα, ένα λιγότερο από τον πρώτο σκόρερ του Παναθηναϊκού, Ρόμπιν Λουντ, που χθες έφτασε τα πέντε.

Πανιώνιος: Κότνικ (46′ Μπαντής), Σπιριντόνοβιτς (58′ Γεσίλ), Βλάχος (70′ Παπαγεωργίου), Σαραμαντάς, Οικονομίδης, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Κόρμπος, Μασούρας, Σαββίδης, Ντουρμισάι.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης (72′ Μολίνς), Μουνιέ (86′ Στάικος), Λουντ, Λουτσιάνο (84′ Χατζηγιοβάνης), Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κολοβέτσιος.

Οι ερωτήσεις των παικτών

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τόσο το Σάββατο στην προπόνηση της ομάδας, όσο και χθες πριν από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, οι ξένοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ρωτούσαν τι ακριβώς συμβαίνει με τις διοικητικές εξελίξεις. Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που ζητούσαν από τους έλληνες συμπαίκτες τους να τους μεταφράσουν τι ακριβώς γράφουν για το θέμα οι αθλητικές ιστοσελίδες.