Η Μαρία Σάκκαρη και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ήταν συγκλονιστικές στο διπλό της αναμέτρησης με το Λουξεμβούργο, κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή και να πάρουν τη νίκη με 3-6, 6-2, 6-4 και να κάνουν το 2-1 στο ματς πλέι-οφ του 2ου γκρουπ της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Fed Cup στο τένις, που διεξάγεται στο Τατόι, και μαζί να πάρουν και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ήττα, καθώς στον πρώτο αγώνα η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ηττήθηκε 3-6, 6-3, 4-6 από την 17χρονη Ελεονόρα Μολινάρο, νο 450.

Ασυγκράτητη στην συνέχεια η Μαρία Σάκκαρη, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της Μάντι Μινέλα (νο 299), την οποία νίκησε 6-0, 6-1 μέσα σε 52 λεπτά. Έτσι η Ελλάδα ισοφάρισε σε 1-1.

Ακριβώς αυτές οι τέσσερις τενίστριες αγωνίστηκαν και στο διπλό. Το 1ο σετ πήγε στο 3-3, όμως στην συνέχεια οι Μινέλα, Μολινάρο ήταν καλύτερες και νίκησαν 6-3. Στο 2ο σετ το ελληνικό δίδυμο ήταν εξαιρετικό, έκανε το 5-2 και πήρε το σετ με 6-2.

Στο 3ο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο 3-3, οι Μινέλα, Μολινάρο έκαναν το 4-3, όμως στη συνέχεια οι Σάκκαρη, Γραμματικοπούλου έδωσαν ό,τι είχαν μέσα στο ματς και πήραν το σετ με 6-4 και τον αγώνα σε 1:39 λεπτά.

Ο κόσμος αποθέωσε την ελληνική ομάδα και οι Σάκκαρη, Γραμματικοπούλου, μαζί με την Ελένη Κορδολαίμη, την Εμμανουέλα Αντωνάκη και τον αρχηγό Τάσο Μπαβέλα πανηγύρισαν την μεγάλη επιτυχία.