Ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει στο 19ο τελικό Κυπέλλου μετά την πρόκριση εις βάρος του Πανιωνίου. Η νίκη με 3-1 στη Νέα Σμύρνη, στην πρώτη συνάντηση, αποτελούσε ισχυρότατη παρακαταθήκη και ο «Δικέφαλος» την αξιοποίησε επικρατώντας και στην -άδεια λόγω τιμωρίας- Τούμπα με το ίδιο σκορ, χάρις στα γκολ των Κουλούρη (21΄), Πέλκα (68΄) και Πρίγιοβιτς με πέναλτι (80΄), ενώ για τους «κυανέρυθρους» είχε ισοφαρίσει ο Μασούρας στο 40΄.

Η έλλειψη υψηλού ανταγωνισμού μετά το 1-3 του πρώτου αγώνα στη Νέα Σμύρνη, αλλά και οι άδειες κερκίδες έδωσαν την εικόνα ενός παιχνιδιού χαμηλών τόνων. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε επιθετικά και στο πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο πλησίασε με αξιώσεις γκολ την εστία του Κότνικ. Στο 14΄ ο Λημνιός, σέντραρε από την περιοχή, η μπάλα έφθασε στον Κουλούρη, το μονοκόμματο σουτ του οποίου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Όμως στο 21′ ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερότερος. Ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ και ο Ευθύμης Κουλούρης στην επιστροφή του στην αρχική ενδεκάδα σκόραρε με κεφαλιά, παρά το στενό μαρκάρισμα εντός περιοχής, για να κάνει έτσι το 1-0! Ο Πανιώνιος στη συνέχεια αύξησε την επιθετικότητά του και πλησίασε απειλητικά την εστία του Πασχαλάκη, μάλιστα στο 28′ είχε ωραίο σουτ με τον Μπραχίμι, που έφυγε άουτ. Στο 32′ ο ΠΑΟΚ, που δεν επαναπαύτηκε στο υπέρ αυτού σκορ, πλησίασε σε δεύτερο γκολ, αλλά ο μακρινός «κεραυνός» του Μαουρίτσιο εξουδετερώθηκε σε κόρνερ από τον Κότνικ.

Ο Πανιώνιος δεν είχε κάτι να χάσει και ξεχύθηκε πλήρως επιθετικά. Ετσι στο 35′ πλησίασε στην ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Μασούρα αποκρούστηκε από την κάθετη δοκό του Πασχαλάκη και παρέμεινε το 1-0. Τελικά οι «κυανέρυθροι» πριν την λήξη του ημιχρόνου ισοφάρισαν με φάουλ του Μασούρα στο 40΄, που έξω από τη μεγάλη περιοχή σημάδεψε τη γωνία του Πασχαλάκη.

Στην αρχή του β’ μέρους ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή ευκαιρία με τον Λημνιό στο 47′ ενώ ο Πανιώνιος με την Πινιώτη αντί του Σαραμαντά, προσπάθησε να δώσει ενίσχυση στην συνολική αμυντική του λειτουργία. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κινείται σε αργούς ρυθμούς θεωρώντας πως μάλλον είναι διασφαλισμένη η πρόκρισή του και από το 60′ δυο νέες προσθήκες, οι Κάμπος και Πρίγιοβιτς, ήρθαν για να δώσουν αποτελεσματικότητα στην επιθετικότητα της ομάδας τους.

Αυτό έγινε πράξη στο 68′, όταν ο Κάμπος έστειλε πάσα ακριβείας στον Πέλκα και ο διεθνής μέσος έστειλε «ζυγισμένο» γωνιακό σουτ στην εστία του Κότνικ, γράφοντας το 2-1. Δυο λεπτά νωρίτερα γκολ του Πρίγιοβιτς ακυρώθηκε κακώς, σαν φάουλ του Σέρβου επιθετικού, ενώ ο Πανιώνιος έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 70′ λογω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Μακρύλλου. Στο 80′ ο ΠΑΟΚ αύξησε το σκορ στο 3-1. Με πέναλτι του Πρίγιοβιτς, που κέρδισε ο Μάτος, ανατραπείς από τον Μπανανά εντός περιοχής.

Το σκορ θα μπορούσε να αλλάξει στο 85′ αλλά ο Κάνιας απέκρουσε επί της γραμμής το πλασέ του Σπιριντόνοβιτς, διατηρώντας το 3-1, που ήταν το τρίτο όμοιο τελικό αποτέλεσμα στις αντίστοιχες μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Κίτρινες: Μακρύλλος, Σαραμαντάς,

Κόκκινες: Μακρύλλος (2η κίτρινη)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης Αζεβέδο, Κρέσπο (76′ Κάνιας), Βαρέλα, Μάτος, Σάχοφ, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Λημνιός (60′ Κάμπος), Κουλούρης (61′ Πρίγιοβιτς).

Πανιώνιος: Κότνικ, Σαραμαντάς (46′ Πινιώτης), Σταυρόπουλος, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Μακρύλλος, Κόρμπος, Μασούρας (63′ Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι (75′ Νόβακ), Οικονομίδης, Γεσίλ.