«Ηρθαν εδώ και μας έκλεψαν και είναι κρίμα για μια τέτοια ομάδα να την κλέβουν με τέτοιο τρόπο. Δεν έχει ξαναγίνει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο μια τέτοια κλοπή, δύο φορές μέσα σε λίγες εβδομάδες. Εγώ ξέρω ότι έχουμε 61 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό».

Ακόμα και μετά την άνετη (και κυρίως με καλό ποδόσφαιρο) νίκη της ομάδας του επί του Πανιωνίου (3-1) το μυαλό του τεχνικού του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου γυρνούσε στα εξωαγωνιστικά που ουσιαστικά στοιχίζουν στον Δικέφαλο την απώλεια του πρωταθλήματος.

«Εχουμε 61 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο και θα το λέω για να το ακούνε συνέχεια, θα το θυμίζω συνέχεια», επέμεινε ο ρουμάνος τεχνικός που πάντως είχε και έναν λόγο να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς του βγήκαν και με το παραπάνω όλοι οι παίκτες που επανέφερε στην ενδεκάδα, όπως ο Μακ, ο Σάχοβ και ο Ελ Καντουρί που ήταν κορυφαίοι.Ιδιαίτερα ο Μακ, που έφτιαξε σχεδόν όλο το παιχνίδι της ομάδας του και μαζί τα δύο γκολ, βγάζοντας ασίστ πάρε – βάλε τόσο στον Ελ Καντουρί (2-0 στο 15′ με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα!) όσο και στον Πρίγιοβιτς (3-0 στο 66′), ενώ το σκορ είχε ανοίξει από το 2′ ο Σάχοβ που εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Κότνικ.

Το τρίτο γκολ ήταν χάρμα ιδέσθαι (από τα ωραιότερα φετινά του ΠΑΟΚ), με τους παίκτες του Λουτσέσκου να αλλάζουν αρκετές μπαλιές πριν πάρει συστημένη την πάσα από τον Μακ ο Πρίγιοβιτς.

Γκολ βέβαια που δεν έπρεπε να κατακυρωθεί καθώς ο σκόρερ ήταν εμφανώς εκτεθειμένος.

Πρώτη γεύση

Κόντρα στον Πανιώνιο και την άνετη νίκη (3-1) στην άδεια (για 8η φορά φέτος) και πάλι Τούμπα, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου είχαν απίστευτα κέφια και στρίμωξαν τους Νεοσμυρνιώτες δείχνοντάς τους ότι θα περάσουν ένα ακόμα δύσκολο απόγευμα στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο.

«Δυστυχώς δεν θα πάρουμε αυτό που αξίζουμε στο τέλος», τόνισε ο Ρόμπερτ Μακ, που ήταν εξαιρετικός.

Η παρουσία του Κώστα Σταφυλίδη ξανά στην Τούμπα, αυτή τη φορά ως επισκέπτη (ένας τραυματισμός τον άφησε μακριά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Στόουκ Σίτι, στην οποία αγωνίζεται δανεικός από την Αουγκσμπουργκ), έδωσε την ευκαιρία στον Βιεϊρίνια λίγο πριν κάνει δηλώσεις να του φωνάξει «μείνε εδώ, μη φεύγεις», για έναν παίκτη ιδιαίτερα αγαπητό στην Τούμπα.

Ο Πανιώνιος –που μείωσε με εξαιρετικό σουτ του Ντουρμισάι –θα έχει και άλλη ευκαιρία να πάρει την 5η θέση, αρκεί να νικήσει «τον Παναθηναϊκό, καθώς θα είναι τελικός για μας», αποφάνθηκε ο προπονητής του Μιχάλης Γρηγορίου.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο (74′ Μπίσεσβαρ), Μάτος, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Σάχοβ, Μακ, Ελ Καντουρί (79′ Μουλέν), Κάμπος (85′ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

Πανιώνιος: Κότνικ, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Πινιώτης, Κόρμπος, Σπιριντόνοβιτς (69′ Οικονομίδης), Σαββίδης (56′ Μακρύλλος), Μασούρας (73′ Μπραχίμι), Ντουρμισάι.