Ο ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αρκάντι Ντβορκόβιτς δήλωσε πως οι διεθνείς σχέσεις δεν μπορούν να εξαρτώνται από τη διάθεση με την οποία κάποιος ξυπνά το πρωί, σε μια προφανή αναφορά στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σε ένα tweet της Τετάρτης, ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ προειδοποίησε ότι οι πύραυλοι «(θα αρχίσουν να) έρχονται», ως απάντηση στην χημική επίθεση που φέρεται να εξαπέλυσαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην Ντούμα της Συριάς. Η Ρωσία είναι ο πιο σημαντικός στρατιωτικός σύμμαχος της Συρίας στον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα.

«Δεν μπορούμε να εξαρτιόμαστε από τη διάθεση που έχει κάποιος στην άλλη πλευρά του ωκεανού όταν ξυπνά, από το τι έρχεται το πρωί στο μυαλό ενός συγκεκριμένου ανθρώπου», δήλωσε ο Ντβορκόβιτς σε οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται στο Κρασνογιάρσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε τέτοια ρίσκα»

Σε άλλη δημοσίευσή του την Πέμπτη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Τραμπ φάνηκε να κατεβάζει τους τόνους τουλάχιστον για το πότε θα αναληφθεί οποιαδήποτε στρατιωτική δράση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. «Ουδέποτε είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία. Μπορεί να είναι πολύ σύντομα ή καθόλου σύντομα!» έγραψε, ενώ την ίδια ημέρα είχε συνάντηση με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, όπου και ανακοίνωσε ότι «καμία τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί».